Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Makeup Revolution Flawless & Flawless Matte palette

Makeup Revolution Flawless & Flawless Matte palette

Ik hoef de rest van mijn leven geen oogschaduw meer te kopen, toch heb ik onlangs twee aankopen gedaan: het populaire Makeup Revolution Flawless palette én het nieuwe Flawless Matte palette. Beide paletten bevatten elk 32 prachtige kleuren waarmee je eindeloos kunt spelen. Ik kan je nu alvast verklappen dat ik zeer blij ben met mijn paletten!

SAMSUNG CSCDe paletten zitten in een keurig doosje. Het flawless-palette in een glanzend, rosé-kleurige verpakking en het flawless matte-palette in een bronskleurig mat doosje. Op de achterkant van de doosjes worden de kleuren weergegeven. SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCIk onderscheid de paletten even in ‘glanzend’ en ‘mat’; het eerste palette bevat vooral glanzende oogschaduws in warme kleuren en een enkele matte kleur, maar het matte palette bestaat dus uitsluitend uit matte kleuren. En daar ben ik als bijna veertiger enorm blij mee, aangezien glanzende oogschaduws fijne lijntjes en rimpeltjes accentueren (helaas). De paletten zelf zijn beide zwart, bevatten een spiegel (groot pluspunt, want handig voor op vakantie of een weekendje weg) maar als ze dicht zitten kun je niet zien welk palette je in je handen hebt. Maar dat kun je natuurlijk eenvoudig oplossen door een stickertje met naam erop te plakken.

SAMSUNG CSC
Flawless (glanzende) palette
SAMSUNG CSC
Flawless matte palette
SAMSUNG CSC
Flawless (glanzende) palette

Als je ze opent zie je een doorzichtig velletje erover liggen met de namen van de kleuren. Ik vind dat leuk, maar ik gebruik dat uiteindelijk toch niet.
Kijk eens wat een prachtige kleuren! Veelzijdig, niet te standaard maar ook weer heel toegankelijk en ‘safe’ voor iedereen.
Ik laat je de swatches van het glanzende palette zien, in dezelfde volgorde als in de doos. Van links naar rechts en van boven naar beneden.
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Zoals je kunt zien zijn de oogschaduws van het flawless (glanzende) palette zeer goed gepigmenteerd! Ze zijn daarbij enorm zacht, niet te poederig en je kunt ze mooi met elkaar blenden. Ik heb een ooglook gemaakt met dit palette, met de aangekruiste kleuren op de onderstaande foto. SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
De lichte kleur van de eerste rij heb ik onderlangs mijn wenkbrauwen aangebracht en in de binnenste ooghoeken. De kleur van de tweede rij heb ik in de crease (arcadeboog) aangebracht en dat steeds intenser gemaakt met de kleuren van de derde en vierde rij (Universal en Red night). De linker kleur van de derde rij (volg je het nog?) heb ik op mijn oogleden aangebracht en dit alles afgemaakt met een zwarte eyeliner die ik vervaagd heb met de rechter kleur op de vierde rij (Café Noir). Ik heb geprobeerd een warme, roséachtige look te maken en dat is gelukt, maar op de foto komt deze helaas niet echt naar voren.

Dan de swatches van het matte palette!SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Nou, op de eerste drie kleuren van de eerste rij na, vind ik de pigmentatie helemaal niet verkeerd! Matte oogschaduws vallen doorgaans heel snel weg maar hier is dat niet het geval. Op het eerste gezicht lijken de kleuren veel op elkaar (vooral de laatste twee rijen!), maar in de praktijk zit daar toch best verschil tussen. Dit palette bevat vooral veel lichte, zachte, warme én wat koelere kleuren; wat mij betreft ideaal voor een alledaagse, zachte ooglook. Maar je kunt hier ook prima een smokeylook mee maken, dat laat ik je zo zien! Dit soort matte, zachte kleuren zijn natuurlijk ook goed voor degenen met een 40-plusvelletje. Dit zijn tevens perfecte kleuren om mee te vervagen of de kleuren mooi in elkaar over te laten lopen. En je kunt ze uiteraard combineren met kleuren uit een ander palette. Als ik een ooglook toch iets te glanzend vind, breng ik er wel eens een mat kleurtje overheen aan. Jammer dat de eerste drie lichte kleuren van de bovenste rij wat wegvallen, maar zelf vind ik dat niet zo erg, omdat ik toch meestal een oogschaduw van KIKO gebruik als basiskleur (nummer 128 Macropearly whipped cream). En er blijven nog meer dan genoeg kleuren over.

Ik heb bij dit palette de volgende kleuren gebruikt.

SAMSUNG CSCIk heb voor deze ooglook van onder naar boven gewerkt en van donker naar licht. Ik werd wakker met wat gezwollen oogleden; hiermee heb ik dat wat kunnen camoufleren. 🙂 SAMSUNG CSCOp het bewegende ooglid heb ik de donkere kleur van de onderste rij aangebracht (Earth) en dat nét tegen mijn crease vervaagd. En man, wat ging dat makkelijk! De oogschaduws van dit palette blenden echt heel fijn en hebben een goede pigmentatie, vooral de donkerdere tinten. Als tweede kleur heb ik de rechter aangekruiste kleur van de derde rij in mijn crease aangebracht (Olden), om een mooi verloop van donker naar licht te verkrijgen. Net bóven mijn crease heb ik een beetje ‘Rust’ aangebracht, de linker aangekruiste kleur van de derde rij. Dat is een vrij warme, peachy-achtige tint. Als highlighter langs mijn wenkbrauwen heb ik de lichtste kleur van het palette gebruikt, helemaal linksboven. Deze heb ik ook in de binnenste ooghoeken aangebracht. SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC En een full face-foto. Stiekem vind ik de ooglook met het matte palette veel mooier. Er is niets meer van mijn dikke oogleden te zien! Ook nagenoeg niets van mijn fijne lijntjes. 🙂 Op mijn lippen draag ik overigens Mac Pure Zen. Op mijn wangen MUA Undress Your Skin highlighter en een blush van de Hema.

Nog even de paletten bij elkaar. SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCIk vind de kleuren van beide paletten echt ontzettend mooi en veelzijdig. Ze blenden goed, ze zijn niet te poederig en goed gepigmenteerd, op een paar te verwaarlozen kleurtjes na. En het mooiste is: ze zijn goedkoop! Ik vind dit een ontzettend goede aankoop; je krijgt veel terug voor een klein prijsje, want ze zijn nog geen tientje per stuk! Deze paletten bewijzen dat goedkoop ook echt góed kan zijn en wat mij betreft zijn dit dan ook echte must haves voor elke make-upliefhebber. Helaas zijn ze niet in de winkel te koop, maar je kunt ze wel online bestellen bij Make Up Must Haves.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

One thought on “Makeup Revolution Flawless & Flawless Matte palette

  1. Wauw, wat een hoop (mooie) kleurtjes zitten hierbij. Ziet er erg mooi uit. Ik heb een hele oude en kleine, zou eigenlijk eens een nieuwe moeten aanschaffen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top