Je bent hier
Home > Columns > Lady´s Night

Lady´s Night

Jaja je leest het goed Lady´s Night, en het zal klinken als een avond voor mij op stap met een stel vriendinnen. Lekker even een hapje bij de Mexicaan eten, met een cocktailtje erbij. Dan na de koffie met wat lekkers erin, heerlijk het avond/nachtleven in. Om vette lol met elkaar te maken en de laatste roddels uit te wisselen. Ook om elkaar natuurlijk te bewonderen en te bekritiseren. Over onze make-up en bijbehorende outfits. Vooral de dames met de diepe decolletés en te korte rokjes worden het meest onder de loep genomen. Zo van: zijn mijn benen nog wel goed in model, want ja vooral het gedeelte bij de knie is lastig, als je hoge laarzen aan hebt. Dan ook of je borsten zo’n diepe gleuf nog wel aan kunnen, en of je push up bh alles wel goed omhoog drukt. Het is af en toe hilarisch hoe wij met zijn drieën tekeer kunnen gaan. Mijn vriendinnen Carla, Miranda en ik. Elkaar met een dosis cynische humor te lijf gaan over uiterlijkheden. Zoals dat je kuit bijna uit je te krappe laars bolt. Of dat er een beetje los vel langs de randen van je bh uitkomen. Zolang het onder ons gezegd wordt, is er niets aan de hand.

Maar Lady’s Night is niks van dat al, nee dat wat hierboven beschreven staat is gewoon een gezellig avondje uit met vriendinnen, Lady’s Night bestaat natuurlijk allang naar het daarnaar vernoemde nummer. Maar ik kwam er een paar jaar geleden mee, doordat ik elke donderdagavond met mijn dochter naar de koopavond ging in onze stad. Nu wonen wij praktisch in de binnenstad dus dat is makkelijk te doen, op het fietsje. (ik heb geen rijbewijs) Zoë houdt erg van winkelen, wat we in deze tijd shoppen noemen. Een paar jaar geleden toen ze een jaartje of 9 was, waren het voornamelijk speelgoedwinkels en alle winkels die speelgoed verkopen, die bij haar in trek waren. Vaak moest ik haar bijna meesleuren bij al dat aanlokkelijke speelgoed vandaan. Waarvan ze voornamelijk via reclames wist dat ze in haar collectie ook niet mochten ontbreken. Het gebeurde wel vaak dat ze wat van mij in haar gretige kinderhandjes gedrukt kreeg. Niet eens als zoethouder, want als mama :”Nee” zei dan wist ze, ik krijg niks. Dan kreeg ik soms een beteuterd hoofdje naast me, maar dat duurde nooit zo lang. We gingen namelijk altijd met koopavond bij de Mac Donalds eten. Ja toen nam ze nog een happy meal. Tadaa! Daar zat altijd een speeltje bij, dat vaak 3 dagen later kapot was of kwijt. Als we nu weggaan, gaat het er iets anders aan toe. Ze eet nu geen happy meals meer maar mevrouw besteld een heus menu, met nog vaak een hamburgertje los der bij. Het zal de groeispurt wel zijn. Tegenwoordig staat ze voor we weg gaan een tijdje voor de spiegel. Soms doet ze mascara op, dat mag soms van mij, dan sta ik versteld hoe lang haar wimpers eigenlijk zijn. Met een lipgloss op en der haren zijdezacht geborsteld gaan we op pad. Het speelgoed laat dit dametje met rust, maar leuke dingen voor der kamer of lipgloss is erg in trek(lees niet te duur) voor haar zakgeld. Hoe feller de kleur des te beter vindt zij. Ik heb liever dat ze zich beperkt met zachtroze dat niet ernstig opvalt. Kleding is nu veel belangrijker voor der dan voorheen. Ze keurt alles heel precies en is gek op merkschoenen. Ik ga niet overal in mee, maar meestal vinden we een middenweg. Bijvoorbeeld wat goedkopere shirtjes maar wel echte NIKES. Lady’s Night is nu ons woord. Al klopt er geen bal van, want het is dan nog maar avond. Maar een dame en een jonge dame mogen toch lady’s genoemd worden, of ze nou s’ avonds gaan, of s’nachts. Ja de nacht is sowieso geen optie want A zijn de winkels dicht, en B dan zijn de Lady’s diep in slaap.

Geschreven door: Sandra de Booij

6 thoughts on “Lady´s Night

 1. Weer gelachen!
  Ik herken het nu al een beetje met mn 8 jarige dochter!
  Ze gebruikt nog wel de barbies.. Maar pakt soms ineens mn lippenstift uit mn la!
  Dus ik zal nog wel zien!
  Ga zo door.
  Gr. Janice

 2. Wat zal je dochter daar ook later nog met veel plezier aan terug denken Sandra, die ‘lady’s night’s’.!
  Gezellig, zo samen met je moeder. Mijn moeder had daar helaas nooit de tijd voor. Zij was zo druk met haar grote gezin en een winkel die zij moest ‘runnen’ . Als ik al eens mee mocht naar de stad moest ik haar jas altijd stevig vasthouden want het moest altijd “snel, snel’ . ‘quality-time’, die term was nog niet uitgevonden.
  Een goede tip voor ander (druk-bezette) moeders. Doe zoals Sandra, Let eens niet op je drukke agenda en op de klok, en doe gewoon eens iets geks, leuks, onverwachts met je kind.
  Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen!!!!

 3. Super gezellig z’n lady’s night! Erg leuk dat jullie dat samen kunnen doen.
  Mijn dochters zijn hiervoor nog te klein, (1jr en 3jr) maar wil in de toekomst zeker ook zulke uitstapjes met ze ondernemen. Gewoon gezellig de dames en de heren thuis.

  @Annelies, een hele goede tip aan alle moeders. Hier wil ik mezelf ook aanhouden.
  Maar eerlijk is eerlijk, een groot gezin en een winkel runnen vergt veel van een vrouw. Hiermee wil ik het natuurlijk niet goed praten, het gemis voor het kind, maar wij zijn geen super mama’s.

 4. heb prettige herinneringen aan onze lady,s night. samen als kleine dametjes bij oma logeren,daarna bij jou moeder,de binnenstad onveillig maken en jij bij ons.
  ben trots op je liefs miranda(nee,niet degene in deze collum hihih)

 5. Leuk hoor!! Bedankt voor de leuke reakties, en ja het is voor veel meiden/vrouwen toch ook herkenbaar. Ik geniet er enorm van! maar mijn portemonnee wat minder…lol

 6. Is er voor Ladies dan geen gratis of voor helft geld geen shoppingavond bij de kledingswinkels geregeld ondertussen? 😉 Tjah ik woon nu achteraf dus weet niet hoe het intussen in de “grote”stad eraantoe gaat ;-). Maar ik herken wel veel in jouw verhaal als me nichtjes hier over de vloer zijn en we ergens naartoe gaan, nu neem ik tegenwoordig het happy meal maar 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top