Je bent hier
Home > Columns > Column Sandy | Kruimels in bed

Column Sandy | Kruimels in bed

moederdag“Je mag niet kijken mama!” roepen ze terwijl ze de trap op rennen onderwijl druk overleggend wat de beste verstop plek is. “En je mag niet naar boven komen!” Het Moederdag cadeautje is klaar en moet nu de allerbeste verstop plek ooit krijgen. Eentje waar ik het niet kan vinden. Na enkele minuten komen ze terug naar beneden met de mededeling dat ze een plek hebben waar ik het never nooit niet zal vinden. Dat ik elke week onder hun bed stofzuig komt niet in hun op. Want daar ligt het. Zoals elk jaar. En ik ben zo benieuwd wat ze dit jaar hebben gebouwd. Ik ben al de trotse bezitster van een kartonnen ring in een sigarendoosje vol watten, een ketting met groen geverfde klei-kralen, een gelukspoppetje gemaakt van een zakdoek, grote geschilderde harten, gepimpte stoeptegel alias weertegel, en versjes die ze op zo’n schattige manier opzeggen ’s morgens aan mijn bed, dat ik ze ter plekke wil doodknuffelen.

Ontbijtje op bed. Dat wil zeggen een banaan, een ui, een kommetje chips, een beker chocomel mét een rietje, en een koekje waar al een klein hapje uit is. Een schuimend warm bad, waar ze me een heel kwartier lang laten genieten zonder te storen. Ik vind het geweldig. Ik hou van verassingen. Ik hou van cadeautjes. Ik hou van moederdag. Natuurlijk zijn er altijd, in mijn ogen, ietwat zure mensen die zeggen dat het onzin is, omdat het vooral bedoeld is om de bloemenwinkel en parfumeriezaak te spekken. Onzin! Moederdag rules! Ik vind het ook fijn om op die dag iets voor mijn moeder te doen, een cadeau aan haar te geven. Waarom ook niet? De kinderen vinden het leuk en ik ook. Kom maar op met het “voedzame”, niet alledaagse, maar o zo originele ontbijtje op bed, en vooral met het zelfgemaakte kunstwerkje met bijbehorende versje waar mijn moederhart van smelt.

Alvast fijne Moederdag allemaal!

Sandy J (1976) is gelukkig getrouwd en is moeder van 2 jongens, Dean van 2006 en Jake van 2010. En samen wonen zij in een dorp in Limburg. Sinds juni 2014 is het eerste boek van Sandy ‘En ineens weet je het…je bent moeder’ verkrijgbaar.

5 thoughts on “Column Sandy | Kruimels in bed

  1. Heel leuk geschreven!
    De geheimzinnigheid van ze is zo aandoenlijk. Tegenwoordig geven ze kun knutselwerkjes aan me met de mededeling dat ik het niet mag uitpakken tot Moederdag. Het bewaren mag ik dus zelf doen want uiteindelijk vind ik het toch wel wanneer zij het bewaren 🙂

  2. Haha geweldig die ‘goede’ verstopplek. Ik ben ook zo benieuwd wat ik dit jaar weer voor moois krijg. En ik vind het ook heel fijn om zelf iets terug te kunnen geven (voor al dat oppassen) aan mijn moeder.

  3. Ik heb ze dit jaar al gekregen, ze kunnen eigenlijk nooit wachten. Alleen de oudste heeft vorig jaar met zijn cadeautje kunnen wachten, had het zo goed verstopt dat hij zelf niet meer wist waar.hihi. en voor mij is moederdag een eigen gemaakt cadeau van mijn kindjes en niets meer. Mooie herinneringen overal in huis. Juwelenkistje op slpk., fotohouder op de kast in woonk., memorybord in de gang, armbandje rond de pols, plantje in de keuken,. En nog veel plaats voor nog vele mooie presentjes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top