Je bent hier
Home > Columns > Kerstboom: echt of nep

Kerstboom: echt of nep

kerstboom kunstDe kerstperiode is dé tijd van het jaar waar ik het hele jaar naar uitkijk en ontzettend van kan genieten. Ik houd van Kerst, de kerstsfeer en het samenzijn. Kerst is altijd gezellig en knus, overal op straat zie je van die prachtige lichtjes en versieringen. En als het dan ook nog eens sneeuwt is mijn ideale kerstplaatje compleet. Ik houd er wel van!

Kerst zonder kerstboom is voor mij geen kerst. Voor mij hoort een mooi opgetuigde kerstboom er helemaal bij. Zo’n versierde boom met lichtjes is enorm leuk en samen met de rest van de kerstversiering tovert het je huis gelijk in de kerstsfeer en het maakt de boel ook nog eens veel gezelliger. Nee, kerst zonder kerstboom is voor mij ondenkbaar.

We zijn de trotse eigenaars van een 1.80 meter kunstkerstboom die ik jaren geleden na de geboorte van mijn oudste zoon kocht. Elk jaar weer wordt de boom met veel liefde opgetuigd en hebben de kinderen de grootste plezier. Ook deze mama geniet mee! Naast dat ik er enorm van kan genieten om de kinderen bezig te zien, wil ik ook nog dat de boom er netjes en mooi bij staat. Mijn werkwijze is dan ook om de kinderen hun gang te laten gaan en wanneer ze dan eindelijk liggen te slapen de boom op mijn manier te ‘herversieren’. Dit werkt al jaren prima.

De keuze voor een kunstkerstboom is jaren geleden gemaakt, nadat ik alle voor- en nadelen van een echte en kunstkerstboom op een rijtje gezet had. Uiteindelijk is de keuze op een nepvariant gevallen omdat het praktisch is, zeker met kleine kinderen in huis, en erg gemakkelijk. Daarnaast hoeft er geen boom voor gekapt te worden en indien je er zuinig op bent kan de boom jaren mee. En het bewijs: mijn inmiddels ruim 12-jarige kunstkerstboom.

Naast de standaard ‘echte’ en ‘neppe’ kerstbomen zijn er tegenwoordig ook genoeg alternatieven. De mens is hierin heel creatief en de resultaten mogen er absoluut zijn. Maar desalniettemin verkies ik de echte of kunstkerstboom boven de alternatieve varianten.

De kerstboom staat er bij ons nog niet maar hier komt van het weekend verandering in. Ik heb er zin in!

Hebben jullie een echte of een kunstkerstboom in huis staan en waarom de keuze voor deze variant?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

10 thoughts on “Kerstboom: echt of nep

 1. Wij hebben geen boom, ja een kleine neppert (echt mini)
  Ik wil volgend jaar wel een boom, maar we zijn pas verhuisd en hebben nog zoveel andere dingen te doen in huis ook dat ik t bij de versieringen houd die we al hebben..

 2. Helaas geen boom dit jaar. Ruimte gemaakt voor de box. Eerst dacht ik lekker in babyland te blijven maar ga toch wat versiering neer zetten. Kerst is te leuk.

 3. Ik heb drie jaar geleden de stap gemaakt naar de kunstboom. Eentje van 2.10 hoog en heel mooi. Helaas heb ik ‘m nog maar één keer gebruikt omdat we de twee jaren daarna het ene jaar een kitten en het andere jaar een pup hadden en ik toen veiligheidshalve liever een klein boompje had.
  De voornaamste reden voor aanschaf van de kunstboom is dat we dan geen echte boom meer hoeven te kopen. Voorheen groeven we ‘m nog in in de achtertuin maar daar wil je liever ook geen dennenbos van maken. Er staat er nog een buiten bij de voordeur in een pot en volgens mij ook nog een ergens verdwaald in onze voortuin. Zo’n kunstboom is een hele investering maar je doet er wel jaren mee.
  Overigens dit jaar helaas geen ruimte in de woonkamer voor die hele grote dus nu een kleinere nepboom op een tafeltje. Maar volgend jaar…dan ga ik het beter voorbereiden en plaats maken voor de knoepert.

 4. Wij hebben zelf een kunstboom. Deze hebben we al zo’n drie jaar en gekregen van mijn schoonouders. Vorig jaar koos ik voor een echte boom, ik vind de geur zo lekker. Dit jaar weer de kunstboom, ik wissel gewoon een beetje af hahah. Liefs

 5. Wij hebben denk ik geen boom dit jaar. Ben er nog niet helemaal uit maar ik ga hem dit jaar denk ik niet opzetten omdat Sam hem waarschijnlijk om gaat trekken ofzo. We hebben overigens een kunstboom.

 6. Wij hebben dit jaar twee mini boompjes waarvan een echt en de ander nep. Volgend jaar wil ik een grote kerstboom. Ik denk dat wij dan ook voor een kunstboom gaan omdat mij dit indd praktischer lijkt met kindjes in huis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top