Je bent hier
Home > Bizz-Mommy > Interview: Bianca Valk + Winactie

Interview: Bianca Valk + Winactie

biancaBianca Valk is webshophoudster van wingssieradenkralen.nl en moeder van twee puberdochters. Engeltjes en vleugeltjes zijn de basis van de mooie Wings Sieraden en Kralen. Bianca’s dochter kreeg een ernstig ongeluk waardoor ze in coma raakte. Zij kreeg toen een heleboel kleine beschermengeltjes. Zo is uiteindelijk het centrale thema – engeltjes en vleugeltjes – ontstaan voor haar webshop. Mommyonline legde Bianca een aantal vragen voor.

Hoe kwam je op het idee om een webshop te beginnen?
Zelf ben ik altijd een bezige bij geweest, ook in mijn eerdere werk. In combinatie met de zorg voor mijn dochter was het niet meer mogelijk deze functie goed uit te voeren, waardoor ik veel thuis was. Om mijn hobby’s – creatief bezig zijn, fotografie en bezigheden op de computer – te combineren kwam dit idee in mij op. Ook heeft altijd de gedachte gespeeld iets concreets terug te doen richting het ziekenhuis. Zo ben ik op het idee gekomen. Tegelijkertijd is het fijn om mijn tijd zelf in te kunnen delen, zodat ik ook de zorg voor mijn dochter en mijn gezin hiermee kan combineren.

Hoe ben je op de naam gekomen van je webshop? 
In eerste instantie wilde ik “Angel” in de naam verwerken. Echter, het werd moeilijk om dan mijn domein te registreren, dit werd mij verteld bij de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Aangezien de vleugeltjes de basis zijn van mijn webshop, ontstond ter plekke de naam Wings Sieraden & Kralen. Het idee achter de engeltjes/vleugeltjes komt door het feit dat mijn dochter na haar ongeluk in het ziekenhuis een heleboel kleine beschermengeltjes kreeg. Deze stopten we dan in een beer (handpop) op haar bed. Deze beer met engeltjes staat tot op de dag van vandaag nog bij haar bed en steunt haar in moeilijke tijden.

Mag ik je vragen wat er precies met je dochter is gebeurd?
Zij is op achtenhalfjarige leeftijd van een pony afgevallen met haar hoofd tegen de muur. Zij was direct in coma en is na 12 dagen ontwaakt. Hierdoor heeft zij een Niet Aangeboren Hersenletsel, oftewel NAH.

Hoe gaat het nu met je dochter?
Als ik terugkijk, hebben wij grote sprongen gemaakt in acht en een half jaar tijd. Fysiek is zij helemaal hersteld van haar halfzijdige verlamming. Helaas is leren voor haar lastig. Ook is zij sneller vermoeid en kan ze zich moeilijk concentreren. Ik vergelijk het met een berg; we gingen eerst recht omhoog en nu gaan we omhoog met heel veel bochten en de top is het zwaarst.  Voornamelijk het leren omgaan met haar problematiek in de puberteit is een groot struikelblok, zeker in een snelle maatschappij als deze, is dat niet gemakkelijk. Ook het feit dat haar problematiek nu niet meer zo zichtbaar is, maakt het niet eenvoudig. Daarnaast staat de begeleiding van deze doelgroep nog erg in de kinderschoenen. Ik heb nog een puberdochter. Een heel lieve zorgzame mooie meid die zich in alle omstandigheden goed staande heeft weten te houden. Ook voor een brusje (broertje of zusjes van een kind met een beperking) is het niet altijd even makkelijk.

Je hebt op je webshop veel keuzen van boekenleggers, oorbellen tot en met armbanden, ontwerp je deze allemaal zelf?
Natuurlijk is er veel terug te vinden op verschillende websites. Echter, ik zoek altijd naar iets wat dichtbij mijn eigen gevoel, de basis van ‘de engeltjes’ en alle bijbehorende gedachten ligt. Tenslotte hoort een engel bij het leven, de dood en is het niet aan een religie gebonden.

Je verkoopt en maakt inderdaad heel mooie sieraden met veelal als thema beschermengelen, geloof jij in het bestaan van beschermengelen? 
Ja. Ik ben wel iemand die met twee benen op de grond staat, maar ik geloof dat wij allemaal een beschermengel hebben.

Heb je weleens een ervaring met een beschermengel gehad? 
Niet visueel of verbaal maar in mijn gedachten praat ik wel tegen iemand. Zelf denk ik dat we dat allemaal wel herkennen. Of dat mijn beschermengel is, durf ik niet per definitie te zeggen. Maar het gevoel is goed en dat is het belangrijkste.

Waar haal je je inspiratie vandaan tijdens het ontwerpen?
Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit de positieve dingen die ik terugvind via Google, uit teksten, mooie afbeeldingen, verhalen van mensen die ik op mijn pad tegenkom en uit mijn eigen positieve gedachten. Door bezig te zijn met mijn handen kan ik de zorgen vergeten, mijn ontspanning en nieuwe kracht vinden om te blijven vechten voor een zo zelfstandig leven van mijn dochter.

Verkoop je je producten ook buiten je webshop (zoals in winkels)?
Ja, op dit moment wordt een deel van de spullen verkocht in Almere bij Mario’s Haarverzorging. Dit is de kapperszaak van mijn zwager en sta ik één keer per maand op de Matsmarkt in Purmerend. Voorzichtig ben ik om mij heen aan het kijken voor andere verkooppunten. Uiteraard kan men mij hier altijd voor benaderen. Natuurlijk wil ik mijn doel bereiken en hier ieder jaar mee doorgaan. In de toekomst hoop ik nog meer engeltjes te overhandigen in andere ziekenhuizen, en zo nog meer kinderen blij te kunnen maken.

Een percentage van de verkoop geef je aan het Emma Kinderziekenhuis? Waarom juist dit goede doel? 
Dit is het ziekenhuis waar mijn dochter is opgenomen na haar ongeluk en waar wij altijd met een goed gevoel behandeld zijn. Natuurlijk is het niet altijd van een leien dakje gegaan, maar er was altijd een luisterend oor en een gesprek mogelijk. Zeker voor mijn dochter werd er – ondanks alle nare dingen – alles uit de kast getrokken om dat maar even te vergeten. Hopelijk kan ik in de toekomst nog meer engeltjes bij elkaar verzamelen en meer ziekenhuizen en kinderen hiermee verblijden.

Hoeveel tijd kost het runnen van je webshop? Kun je er nog iets naast doen of ben je er fulltime mee bezig?
De uren tel ik niet en dat is zeker niet om te zetten naar een inkomen. Voor mij is het meer een uitlaatklep. De ene dag ben ik er meer mee bezig dan de andere dag. Dit ligt ook aan de hoeveelheid afspraken die ik heb met de school en zorgverleners om mijn dochter heen.

Hoe combineer je je werk en je gezin?
Volgens mij heb ik een heleboel ‘aan-en-uit-knopjes’ die ik iedere keer switch. Maar boven alles staat mijn gezin. Ik denk dat iedere moeder zich hier wel in herkend.

En tot slot, wat vind je het allerleukste om een webshop te runnen? 
De veelzijdigheid die erbij komt kijken. Van creativiteit tot en met resultaat. Ik doe alles zelf (behalve de administratie, die doe ik samen met mijn man), waardoor mijn taken heel afwisselend zijn. Van shoppen voor inkopen tot het verkopen aan de klant.  Alle lieve reacties die ik krijg en dat ik het potje voor de engeltjes zie groeien, zodat ik straks een hele hoop kindjes een beetje blij kan maken, vind ik het allerleukste. Dat gevoel is echt heel fijn.

Wil je meer weten over Bianca en Wings Sieraden en Kralen? Neem dan eens een kijkje op haar website:  wingssieradenkralen.nl.

Winnenwinactie

In samenwerking met Wings Sieraden en Kralen mag Mommyonline twee pakketjes (zie foto) weggeven. Wil je kans hierop maken? Volg Mommyonline via Facebook en schrijf in je reactie hieronder waarom juist jij dit setje verdient! Sluitingsdatum is maandag 15 juli 2013.gesloten

Saskia Born
Saskia Mes-Born is getrouwd en moeder van twee dochters. Naast het moederschap schrijft ze graag werkt ze als ZZP-er als clown Jip
https://www.mommyonline.nl

22 thoughts on “Interview: Bianca Valk + Winactie

 1. ik ken dat gevoel heb ook en dochter met beperkingen en soms geven die vleugeltjes iets meer vrijheid

 2. Ik “verdien” dit setje omdat ik in een dip zit. Heeft met name te maken met werkloosheid en de vooruitzichten. Nou ja, niet te dramatisch over doen. Er zijn zeker mensen die er veel erger aan toe zijn. Maar wat leuks om me op te peppen is wel welkom. ;o)

 3. Ik zou graag de setje willen winnen voor mijn nichtje die onlangs haar moeder verloren heeft. Ze kan het goed gebruiken, met name de hangertje.

 4. Ik zou dit graag winnen voor een vriendin, die wat extra vleugels kan gebruiken.

 5. Ik vind dat ik dit win omdat ik momenteel in een kliniek zit omdat ik lichamelijk heel ziek ben, en ik kan wel een oppepper gebruiken, en dit zal er zeker een zijn 😉
  Xx Sanne

 6. Ik heb een broer met PDD-NOS die heeeeel veel vergt van mijn moeder en mij ,zeker nu mijn vader vorig jaar overleden is na een hersentumor.Af en toe denk ik wel eens dat ik wel een beschermengeltje kon gebruiken.Het leven is soms erg zwaar.

 7. Ik verdien dit setje omdat ik het heel graag cadeau wil doen aan mijn beste vriendin die zelf geen geld heeft om mooie sieraden te kopen

 8. Dat blauwe engeltje spreekt mij aan,voor mijn dochter die haar best doet om beter te functioneren.zij kan wel wat (engelen) hulp gebruiken.

 9. ik wil dit setje winnen voor mijn zus, omdat zij een geweldig wijf is en ze ook eens iets moois verdient!!

 10. Ik verdien dit setje omdat ik veel hebt mee gemaakt. ik heb namelijk pas geleden mijn vader verloren.

 11. Ik wil het setje graag winnen omdat ik de sieraden prachtig vind en ik graag mooie sieraden draag! Daarnaast deelde ik toen ik thuis woonde veel met mijn zusje en dat gaat niet zo makkelijk meer nu ik getrouwd ben en 20km verderop ben gaan wonen. Daarom zou ik haar graag de prachtige hanger cadeau doen!

 12. ik heb de afgelopen periode 15 mensen naar het kerkhof moeten brengen, ik heb een beschermingsengel nodig

 13. Een prachtige set, ik doe graag mee…..zou prachtig staan bij mijn jurk 🙂

 14. Ik doe graag mee omdat ik uit een diep dal ben gekrabbeld, en ik nu met een grote lach door het leven ga. Met mijn zeer kleine collectie (zeg maar 2 stuks) sieraden, wil ik mezelf graag verwennen met deze prachtige set!

 15. Niet alleen zijn ze heel prachtig de Sieraden die Bianca maakt maar ze zijn ook nog eens een een sieraad waar een vrouw trots op kan zijn. De beschermengel zou ik zelf met veel trots gaan dragen wetend dat deze me altijd bij zal staan in moeilijke tijden, en de 2 armbandjes geef ik kado aan mijn 2 beste vriendinnen die me blijven steunen en opvrolijken als mijn lichaam me weer eens in de steek laat.

 16. Dit prachtig setje zou ik willen winnen omdat wij als gezin een zware periode achter de rug hebben. De vroeggeboorte van onze dochtertje heeft veel impact op ons als gezin gehad en nu nog steeds. In deze moeilijke periode hebben we heel veel geluk gehad en zijn heel dankbaar dat onze kindje nog bij ons is, dit symboliseert het kruisje. En extra engeltje is altijd welkom en de armband zou mooi bij onze oudere dochter staan.

 17. wauw! wat een heftig verhaal! Gelukkig is de dochter er weer goed van opgeknapt! Ik zou het heel mooi vinden om 1 van de armbandjes aan mijn nicht te geven. ze is lichamelijk gehandicapt en haar lichaam gaat achteruit. haar moeder is al jaren een engeltje en het is een mooie gedachte daar haar vleugels enige steun kunnen bieden

 18. Ik hoop dat ik een mooi sieraad voor mijn moeder mag winnen, in een hele moeilijke periode voor haar!

 19. Allemaal bedankt voor het delen van jullie verhalen, helaas zijn er maar twee setjes beschikbaar. De twee gelukkige winnaars zijn geworden:
  -Melanie
  -Vanessa
  Beide van harte gefeliciteerd, de setjes komen, na ontvangst van jullie adressen, jullie kanten op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top