Je bent hier
Home > Bizz-Mommy > Ilse Queens fotografie

Ilse Queens fotografie

Je bent zwanger, je kindje is geboren, je gaat trouwen of wilt iemand anders of jezelf een cadeau doen.
Wat is er dan leuker dan een mooie fotoreportage te maken om dit voor eeuwig vast te leggen? Inderdaad, niets!
Bij Ilse Queens Fotografie ben je, wat foto’s aangaat, aan het goeie adres. Ilse is in een jaar tijd uitgegroeid van een enthousiast iemand met een fotocamera tot een bijna professionele fotografe met haar eigen ingerichte studio.
Ilse Brattinga van 23 jaar is de fotografe achter Ilse Queens fotografie. Ilse woont samen met haar dochtertje Senna van 1 in Den Helder. Hier maakt ze ook haar fotoshoots.
 
Ilse fotografeerde altijd al, toen ze nog jong was maakte ze al graag foto’s.
Dit is, naarmate digitale fotografie meer toegankelijker werd, steeds meer geworden. Vorig jaar kocht ze dan ook haar eerste spiegelreflex camera, en is ze echt serieus foto’s gaan maken. Ilse vertelt over haar werk: “Het is een leuke bezigheid, omdat je het altijd uit kan voeren, elke foto die je maakt is weer een nieuwe uitdaging, of hij wel mooi word of juist niet, en vaak heb je een beeld in gedachten wat leuk is om dat te proberen te bereiken”.
Ilse heeft geen officiële opleiding gevolgd om te komen waar ze nu is. Wel is ze op dit moment bezig met een cursus Beroepsfotografie. Verder leest ze veel over het vak en steekt ze veel tijd in het uitproberen van dingen. Ze heeft veel boeken gelezen en heeft verschillende lidmaatschappen op vakliteratuur. Hierdoor blijft ze bij en leert ze veel nieuwe dingen.
 
Ilse doet veel aan acties, mensen kunnen veel gratis shoots winnen door zich aan te melden bij haar Hyvessite.  12 juli bestaat haar hyves www.queensfotografie.hyves.nl  1 jaar, vandaar dat ze op het moment een actie heeft lopen waar je kans kan maken op één van de vier pakketten voor gratis fotoshoots. Verder vind ze het naar eigen zeggen gewoon leuk om actie’s te bedenken en te zien of ze aanslaan of niet. Het gaat haar ook niet zozeer  om het aantal leden, maar meer om de naamsbekendheid.
Hoewel ze toch vindt dat mond op mond reclame nog steeds het beste werkt!

Ilse is qua verschillende fotoshoots erg breed. Ze doet vrijwel elke bedenkbare shoots.
“Ik vind bruiloft reportages erg leuk, het is een mooie en bijzondere dag en het is een eer als mensen mij als hun fotograaf willen. Zwangerschap- en babyfotografie vind ze zelf ook erg leuk om te doen. Daarnaast vind ze alle fotoshoots, die ze doe, erg leuk!
“Anders zou ik ze niet doen, want als je het niet met plezier doet, worden je foto’s ook niet mooi en kan je niet leuk met de klanten om gaan!” Dierenfotografie is dan ook niks voor mij, en doe ik dan ook niet.”
Ilse haalt haar inspiratie onder andere van internet. Ook denkt ze zelf veel na over dingen en probeert veel uit. Dit doet ze zowel met nieuwe foto’s, als met foto’s die ze in het verleden al gemaakt heeft. Hierdoor is iedere foto net weer anders. Daarnaast heeft ze, wat inspiratie betreft, veel aan haar vrienden die fotografie als hobby hebben.
“ Samen kom je weer op mooie ideeën.”
Verder verteld Ilse dat sinds ze fanatiek met fotografie bezig is ze toch op een andere manier tegen alles aankijkt. Ze ziet alles nu met foto-ogen, en in elk beeld zie je foto’s en nieuwe ideeën.
Tijdens de fotoshoots heeft ze zelf altijd wat “standaard” foto’s die ze uitvoert.  Naast die foto’s probeert ze ook altijd weer wat nieuws uit, en laat ze de klanten mee denken. Vooral kinderen zijn erg creatief als je hun vraagt naar eigen ideetjes!
Ilse krijgt van klanten altijd goede feedback. Ze zijn tevreden met het resultaat en vooral de prijs staat hen aan. Het mooie van Hyves vindt Ilse dat je de foto’s heel vaak terug ziet bij de klanten en er leuke reacties bij komen te staan. Daardoor is ze nog weer een stukje trotser op haar werk.
Toen ik Ilse vroeg hoe ze op het idee gekomen is wat voor haarzelf te beginnen en hoe ze dit heeft  aangepakt wist Ilse mij het volgende te vertellen:
“Toen Senna net 3 maanden was bedacht ik me wat ik nu voor werk wilde gaan doen, en dit vond ik leuk en was goed te combineren samen met haar, doordat ik me eigen tijd in kan delen. Dat het zo’n succes zou worden, had ik natuurlijk niet verwacht. Maar ik ben er super blij mee!
Ik ben begonnen met gratis fotoshoots, zonder achtergronden en studio lampen, met alleen mijn camera, en zo heb ik me uitgebreid tot, nu bijna één jaar later, met alle spullen die je nodig hebt om een leuke basis te hebben. Uiteraard zijn er meer spullen die ik wil, maar alles op z’n tijd. Ik blijf investeren in mijn toekomst. Ik ben nog aan het opbouwen, en hoop dit fulltime te kunnen doen wanneer Senna 4 jaar is.”
 
Naast de fotoshoots die Ilse dus altijd doet als Senna bij haar vader is, en de bruiloften (dan gaat senna naar haar moeder)  is ze thuis om voor Senna te zorgen. Als zij slaapt duikt ze weer op haar fotoshoots, want het moet natuurlijk ook nabewerkt worden. Of besteed ze haar tijd aan haar cursus. Als Senna wakker is doet ze het huishouden, doet ze leuke dingen met Senna en spreekt ze met vrienden af.  “Ik heb al met al een best druk leven zo, en erg veel van me tijd gaat op aan me foto’s.”
 
Ik vroeg Ilse of ze nog tips heeft voor lezers die er over denken om zelf een eigen bedrijfje op te starten. Nou, die had ze wel. “Mijn tip is om eerste eens te kijken of je wat toevoegt aan de bestaande markt, door iets nieuws, of betere prijzen. Of omdat je erin gelooft dat daar je talent ligt. Als je gestart ben en je hebt een realistisch doel opgesteld, niet te snel opgeven. En realistisch naar jezelf blijven, niet verwachten dat je binnen 1 maand een goed lopend bedrijfje heb.
En vergeet vooral niet, dat voor jezelf beginnen hard werken is.. en veel tijd erin zal gaan zitten!” vertelt Ilse.
Ilse maakt zowel foto’s in haar studio als op locatie.
 
Mocht je na het lezen van dit interview interesse hebben in een van de vele fotoshoots verwijs ik je graag naar haar website. www.queensfotografie.hyves.nl of www.queensfotografie.nl (deze site is nog onder constructie en dus nog niet geheel in gebruik!)

Mommyonline mag een van haar bezoekers blij maken met een gratis fotoshoot. Wil jij kans maken stuur ons het juiste antwoord door via dit formulier: Welke dame (haar naam) is omgetovert naar een evenbeeld van Lady Gaga? Antwoord te vinden op www.queensfotografie.hyves.nl  Actie loop van 28 juni tot met 12 juli 2010

One thought on “Ilse Queens fotografie

  1. Hoi Cindy,

    Het is een erg leuke interview geworden, goed gedaan 🙂
    Leuk om op zo’n manier toch meer over de ‘persoon achter’ een onderneming te komen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top