Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Hoe en wanneer draag je bretels?

Hoe en wanneer draag je bretels?

Tegenwoordig worden bretels veel minder gedragen dan vroeger. Waar het vroeger bijna de norm was, is het juist tegenwoordig een beetje oubollig. Toch kan het heel erg handig zijn om bretels te dragen en in sommige gevallen geeft het je outfit zeker een beetje extra flair. Weet jij niet wanneer je beter wel of niet bretels kunt dragen? En wanneer je ervoor kiest om ze wel te dragen, hoe draag je ze dan? In dit artikel lees je er alles over.

Hoe draag je bretels?

  • Het is belangrijk dat de bretels goed passen, dus koop de goede lengte. Niks is vervelender dan te grote of te kleine bretels. Het ziet er dan namelijk zeer slordig uit en het voelt niet prettig. Of je bent ze continu aan het ophijsen of ze snijden in je schouders. Je kunt jezelf het beste even opmeten of je gaat gewoon naar de winkel om ze in het echt te passen.
  • Onderaan de bretels zit een metalen clip, deze kun je aan de taillerand van je broek vastmaken. Controleer of de clips goed sluiten, anders schieten ze los zodra je gaat lopen.
  •  Zorg dat de lengte goed aansluit, sommige bretels kun je korter of langer maken. De bretels moeten comfortabel zitten; niet te los, maar ook niet te strak.
  • Je kunt bretels goed gebruiken als je je nette pantalon omhoog wilt houden, zonder een riem te gebruiken. Je kunt de bretels dan over je overhemd dragen. Ga je wat meer casual gekleed? Dan kun je de bretels ook prima over een t-shirt heren dragen.

Wanneer draag je bretels?

Vroeger waren bretels echt functionele accessoires en niet ‘voor de leuk’. Tegenwoordig zie je ze bijna niet meer, omdat onze broeken voorzien zijn van lussen zodat we een riem kunnen dragen. Maar, er zijn nog wel gelegenheden waar bretels naar gedragen worden. Denk bijvoorbeeld aan formele gelegenheden zoals een bruiloft, gala of zakelijke meeting. Je draagt de bretels dan in combinatie met een smoking, een pak of over een net overhemd op een pantalon. Je kunt de bretels ook casual dragen op een jeans heren met daarop een t-shirt of naar een vintage feest. In dat laatste geval kun je kiezen voor een geruite broek met daarop een klassiek overhemd.

Laat je je bretels zien of juist niet?

Vroeger was het not done dat je bretels zichtbaar waren. Dat komt omdat kantoorlui weleens hun jasje uitdeden op warme dagen en daarmee werd je tot de werkende klasse geassocieerd en dat was natuurlijk niet chic. Tegenwoordig mag je je bretels juist laten zien, omdat het meer een accessoire is geworden in plaats van iets functioneels. Je kunt dus ook een bretel kiezen in een leuke, felle kleur of juist met een grappig printje. Het is iets unieks dat je outfit af kan maken.Jongen draagt bretels

 

Dit artikel is vanuit een samenwerking tot stand gekomen.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top