Je bent hier
Home > Columns > Over hoe een kind nadenkt

Over hoe een kind nadenkt

Lyanne heeft 2 jaar en 2,5 maand borstvoeding gekregen en is er eigenlijk dus nog maar 3,5 maand vanaf. Nu weet ze dat er een baby komt, maar die komt nog lang niet zegt ze zelf. Gisteren zat ze zoals elke avond bij mij op schoot en vertelde ze dat de baby in mama d’r buik zit en daar nog lang blijft. Toen ik vroeg waar de baby uit ging drinken als het geboren was wees ze naar mijn borsten en verkondigde dat de baby uit mama d’r borsten melk ging drinken. Ik antwoordde hierop dat dat inderdaad klopte. Maar toen zei mijn dochter van 2,5 dat dit niet kan, want Lyanne heeft alles opgedronken en mama d’r borsten zijn leeg. Hoe slim hè! Want Lyanne is gestopt met drinken omdat er inderdaad helemaal niets meer uitkwam. De ene borst was vies en de andere was leeg. Toen ik haar vertelde dat er weer nieuwe melk kwam als de baby geboren wordt zag je haar opgelucht zuchten. Gelukkig maar.

Het is ook zo grappig om te zien hoe ze omgaat met De Babykamer. Haar spulletjes staan in die kamer en de commode gebruiken we nog dagelijks voor haar. Dit wil ik natuurlijk niet meer als de baby geboren is en daarom willen we dit nu langzaamaan gaan veranderen. Stug heeft ze het keer op keer over De Babykamer, wil ze zich aankleden op De Babykamer. Vanavond is het voor het eerst gelukt haar in haar eigen slaapkamer af te drogen en aan te kleden zonder het gebruik van de commode op De Babykamer. Zo staat ook haar oude ledikant daar. Deze is ook voor de baby. Lyanne vertelt dit omdat Lyanne te groot is voor het kleine bedje, de baby haar bedje mag hebben want zij heeft een prinsessenbed! Hoe lief! Ook mag de baby haar kleertjes hebben, want ‘ik ben toch te groot’, zei ze. Over een paar maanden zullen we samen die kleren uit gaan zoeken, zullen we samen haar babyspeelgoed uitzoeken. Ik ben benieuwd hoe dat gaat!

Het is heel mooi om te zien en mee te maken hoe een kind van 2,5 al zo duidelijk rekening houdt met een baby die er nog lang niet is. Natuurlijk spreken we niet dagelijks over de baby, want anders duurt het helemaal zo erg lang. Mama heeft een babybuik, maar die wordt nog heel groot. Dat duurt nog heel lang…. Mooi hè!

One thought on “Over hoe een kind nadenkt

  1. Zeker mooi van zo’n lieve peuter, jouw dochtertje, fijn dat ze nu al wil delen. Is een goed teken!

    Groetjes Sandra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top