Je bent hier
Home > Columns > Het afscheid

Het afscheid

faith, love, hopeDat ik je verlaten heb betekent niet dat ik niet van je gehouden heb. Het is voor ons beide het beste. We hebben onze tijd gehad. Een tijd waarin wij, jij en ik, alles meegemaakt hebben. We hebben verdriet, maar ook geluk gekend. Je was voor mij net dag en nacht, de zon en de maan, de hemel en de aarde. Je leerde mij hoe ik van mezelf moest houden omdat jouw liefde voor mij oneindig was. Je leerde mij om voor mezelf op te komen, omdat mijn zwakte jouw hart brak. Door jou wist ik dat stille monden niet gehoord worden en dat zwijgen niet altijd goud is noch spreken zilver is. Geloof, hoop, liefde en kracht heb je me gegeven. Ook gaf je me verdriet, wanhoop en haat. Je maakte mij verdrietig door mij tegen te werken, je gaf me wanhoop door het mogelijke onmogelijk voor mij te maken en HAAT, omdat ik jou HAATTE, ik HAATTE jou zo erg, dat niets mij meer kon schelen. Ik raakte verblind door lust, hebberigheid, meer willen hebben dan dat ik nodig had, waardoor ik jouw wijze lessen niet heb kunnen begrijpen. Ik houd van jou en zou altijd van jou houden, zoals jij van mij houdt. Ik bedank jou voor alle ups and downs. Ik bedank jou voor alle goede en kwade lessen die jij mij geleerd hebt. Met pijn in mijn hart heb ik voor eens en voor altijd vaarwel gezegd. Tot nooit meer.

2014, bedankt voor alles. Jij was zowel mijn demon als mijn engel in mijn donkere en lichte dagen.
Mijn dierbare 2014, vaarwel en tot nooit meer!

Geschreven door: C. Kocuvie-Tay

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

18 thoughts on “Het afscheid

 1. Jeetje, sinds ik de tekst gelezen heb ging er een wereld voor me open. Ik ben nog nooit zo geraakt door het lezen van een tekst. Het komt uit de hart en het heeft mij ook geïnspireerd om uit het hart te spreken. Deze tekst laat zien hoe mooi het leven is ondanks tegenslagen. Vanaf nu zal ik met een glimlach door het leven gaan. Mijn dank is groot naar deze schrijver, Fantastisch gedaan!!!

 2. Heel aangrijpend.., heel poetisch… iedereen kan zich hierin vinden. Top!!

 3. Wow prachtig geschreven en mooi verwoord. 2014, een veelbewogen jaar. Ik wens je heel veel geluk voor 2015! Keep up the good werk 🙂

 4. Recht uit je hart en heel mooi verwoord. Ben trots op je dat je dit zo mooi op papier heb kunnen zetten.

 5. Je had het niet beter kunnen verwoorden! Hierdoor dringt het besef bij mij door hoe leerzaam en intens 2014 voor mij was. Ik zal het nieuwe jaar met een hele andere instelling ingaan.

  Bedankt voor deze mooie woorden!

 6. diepe test dacht dat het echt over iemand ging heel goed geschreven en gezegd xxx

 7. Heel mooi geschreven. Juiste woordkeuze. Werd meteen het verhaal ingezogen. Zou graag meer willen lezen van deze schrijver!

 8. Geweldig geschreven meid , ik ging er helemaal in mee en ik herken mezelf erin.
  Ga zo door!!!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top