Je bent hier
Home > Columns > hamsteren 2

hamsteren 2

Ik dacht laat ik eens meedoen met het vervolgen van verhalen en dus ook met nummertjes gaan werken…..!

Zoals ik al eens eerder schreef hebben wij twee van die kleine, lieve, witte hamstertjes. Twee mannetjes, want jah we hebben geen zin in een nestje.
Ook vertelde ik dat vriendlief net zo goed voor beestjes kan zorgen als mijn dochter van 1,5 en das nog steeds niet veranderd.
Van de week zei ik hem dat hij nu echt de kooi schoon moest maken omdat er anders vliegen uit zouden komen,(je verzint wat). We grapten nog, zal je zien dat 1 van de 2 al een tijd dood in het hokje ligt….

Vriendlief dus terwijl ik lig te slapen, omdat ik die nacht dienst heb, de kooi van de hamsters verschonen. Opent hij het huisje en krijgt op dat moment dus de schrik van zijn leven…….. Heeft ons mannetjes hamster een nestje van 4 kleine ieniemienie hamsters met onderhand al kleur op hun nog blote lijfjes. Deze ieniemienie hamstertjes zijn dus al zeker een paar dagen oud……oeps….!

Onderhand hebben we hier dus een huis voor ze die 5 keer groter is dan ze hadden, want jah straks komen die kleine ettertjes uit het nest en moeten natuurlijk wel de ruimte hebben om te rennen, spelen, vliegen en klauteren…. Zit ik dus met een groot glazen bak in mijn woonkamer, niet om aan te zien.  Maar ja, wat moet je dan,  je kan die beestjes moeilijk met zijn 6en in een klein kooitje laten zitten.

Nu die kleine ieniemienie hamstertjes nog zien kwijt te raken over een week of 3. En maar hopen dat papa mama niet weer al zwanger heeft gemaakt, want die beestjes zijn nog erger dan konijnen. Een week na bevalling alweer klaar voor volgend nestje. Die kleine kindjes eten vanaf 10 dagen al vast voedsel. Ben ik toch even blij dat dat bij ons allemaal niet zo snel gaat. Maar ja, daarentegen zijn hun ook maar een week of 3 zwanger…. hmmm. Als je niet zo’n prettige zwangerschap heb klinkt dat niet slecht in de oren om een paar maandjes minder te moeten rondwaggelen.

Wordt vervolgd…….

Lees hier hamsteren deel 1

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top