Je bent hier
Home > Gezin & Opvoeden > Ouderschap > Haar Verhaal > Haar verhaal | Mijn ervaring als jonge moeder

Haar verhaal | Mijn ervaring als jonge moeder

reshma 1Geloof het of niet, als jonge moeder krijg je de raarste vragen en reacties van mensen om je heen. En tja.. waarom zou je daar altijd zo serieus op moeten reageren? Het leven is  al serieus genoeg. Op sommige reacties moet ik wel eerst even zuchten voordat ik ze kan beantwoorden. En daarmee bedoel ik vragen als : ‘ ‘Als je de tijd terug kon draaien, zou je het dan anders doen?’ Ja natuurlijk! Als ik de tijd zou kunnen terug draaien zou ik op dit moment een prive vliegtuig kopen om zo iets van de wereld te kunnen zien of Bungeejumpen vanaf het hoogste brug ter wereld. Ojee, wat jammer nou.. De tijd kan niet worden teruggedraaid.  *ZUCHT* Of reacties als : ” Ik geloof nog steeds niet dat jij een kind hebt. Het is toch even wennen hoor”.  Hmm Daar heb je nu twee jaar de tijd voor gehad, Misschien wordt het tijd om het ‘wennen’ te vervangen door accepteren. Wie de bal kaatst kan hem natuurlijk terug verwachten, zeker van mij =).

Als moeder zijnde vraag je je soms wel af waar de tijd gebleven is.  Doordat je niet meer alleen voor je zelf zorgt en nu ook voor je kindje kost alles nou meer tijd. S’ochtend lekker lang douchen en je daarna uitgebreid zitten opmaken zit er natuurlijk niet in. Alles kost nou eenmaal dubbel zoveel tijd. Om negen uur een afspraak? Een volle luier voordat je wilt vertrekken? Of een spontane driftbui? Dat zijn dingen waar je rekening mee moet houden. Je kan als moeder niet altijd alles doen waar je zin in hebt, zo vaak mogelijk op vakantie gaan om zo meer van de wereld te zien zit er ook niet in. Maar of je nou helemaal geen vrijheid hebt als moeder ? Dat is ook niet helemaal waar. Als jonge moeder zijnde, kom je snel genoeg achter wat vrijheid precies is. Een avondje uit of weekendje weg beleef je veel levendiger en je geniet meer van elk moment. Omdat dit er nou niet heel vaak in zit. Reizen is natuurlijk een van mijn hobby’s. Maar zou de Taj Mahal die als een van de zeven wereldwonderen benoemd is nou echt mooier zijn dan mijn eigen wondertje die haar eerste lach tevoorschijn tovert? Ik betwijfel het. Geen wonder zou mijn wondertje kunnen overtreffen. Ook al kan ik haar dagelijks wel eens achter het behang plakken,loop ik voor mijn gevoel de hele dag op haar te mopperen, waarschuwen en vertellen wat goed en slecht  is. Als zo’n peutertje dan met natte en fris gewassen haartjes s’avonds tegen je aan kruipt en in slaapt valt. Weet ik 100 procent zeker dat er niks mooiers is dan moeder zijn.

”Mijn ervaring als moeder maakt me zelfverzekerder”

De leukste momenten is natuurlijk om samen met je kindje zelf ook nog even kind te zijn. Je betrapt jezelf op dingen waarvan je ooit zei dat je ze nooit zou doen. De raarste dans moves maken, op de grond achter je peuter aan kruipen,  samen genieten van afleveringen van Bumba of peppa de big, die je eigenlijk al honderden keren hebt gezien. En als je dan eindelijk een zen momentje hebt en het eigenlijk TE rustig is, weet je dat ze iets aan het uitspoken is. De vissen vier a vijf keer per dag voeren en ze obesitas bezorgen of op een kinderboerderij achter een kip aanrennen en vervolgens ” hmm lekker” te roepen. Als moeder zijnde kijk je nergens meer van op. Ook niet als het bakje met maggie blokjes uit de keukenkast verdwenen is en rustig uitgepakt wordt op de bank . S’nachts wanneer je denkt dat  je eindelijk kan slapen, rennen ze nog vrolijk door de woonkamer omdat ze niet naar bed willen. Want alles op vierpoten is natuurlijk een ‘woef’ en me bij me voornaam roepen als ik even niet reageer. Tja, het hoort er allemaal bij. En ik zou dat alles voor geen goud willen missen.   Zware momenten zijn er zeker en die vallen zeker niet mee. Gelukkig worden deze momenten overtroffen door de leuke, bijzondere en mooie dingen die je meemaakt met je kleintje. Mijn ervaring als moeder maakt me zelfverzekerder. Ik maak me minder druk om de kleine dingetjes in het leven. Zolang mijn dochtertje oké is, is alles in orde.

Mijn dochter is mijn allermooiste cadeau en ik vind het een eer om haar moeder te mogen zijn. Een kind zal je meer leren over liefde en geluk dan wie dan ook. En dat ervaar ik elke dag met mijn kleine meisje.

Reshma is 22 jaar en de trotse mama van Rishaya (2).

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top