Je bent hier
Home > Columns > Goed bevallen 2

Goed bevallen 2

Het antwoord is nee!
Op de vraag die ik mezelf stelde, of ik na afloop tevreden zou zijn met de ingreep.

Eind mei heb ik een combinatie-operatie laten uitvoeren. Er is een sterilisatie gedaan en tegelijkertijd is er een tvt-bandje geplaatst tegen incontinentie. Wat betreft het laatst is de operatie niet goed gelukt. Ik kreeg er een ander soort incontinentie voor terug met nog ergere klachten. Wist ik voorheen dat ik op een natte broek kon rekenen als ik moest niezen, hoesten, lachen of rennen (huh, waarom?), nu had ik totaal nergens meer controle over. De ‘ongelukjes’ kwamen altijd onverwacht en heviger. Ik ging alleen nog maar met mijn tas verschoonkleding de deur uit en helaas heb ik die ook wel eens moeten gebruiken.

Uiteindelijk heb ik nu, na vier maanden gedoe, het tvt-bandje weer operatief laten doorknippen.
Wel eng, want ik heb al meermalen bewezen dat ik bij het uitzonderlijke groepje patiënten hoor, waar het altijd anders bij gaat. Is er een klein percentage waar het bij mis gaat, count me in! Nog even en ik durf me niet meer te laten helpen om de artsen in bescherming te nemen. Ze staan vaak voor een raadsel. “Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt”, “Dit komt echt heel zelden voor”, “U heeft wel heel veel pech” of “Normaal gesproken gebeurt dit niet; we begrijpen het niet”, het zijn allemaal uitspraken die ik wel eens heb aangehoord. Het is nog een wonder dat ik geen stempel op mijn dossier krijg met Opereren op eigen risico. Ik haal het zelfvertrouwen van de gemiddelde arts flink naar beneden.
Toch jammer wel. Als ik een staatslot koop zit ik nooit bij dat kleine percentage met het juiste lot.
Maar tot nu toe gaat het goed! Ik kan direct na de operatie zelfstandig plassen en ook de ongelukjes zijn minder. Ik heb goede moed.

Nu is het alleen nog hopen dat het andere gedeelte van de operatie, de sterilisatie, wel goed is gelukt.
Ik hoor het de gynaecoloog nog zeggen: “In een enkel geval weet het lichaam van de vrouw een eigen omleidinkje aan te leggen, zodat er toch een zwangerschap kan volgen.” Ik durf bij deze gedacht niet te lang stil te staan…..
Maar ach, mocht het zo zijn dan heb ik voorlopig voldoende stof om deze site van columns te blijven voorzien.

2 thoughts on “Goed bevallen 2

  1. 🙂 (Smiley vanwege slot, niet vanwege die vervelende inontinentieproblemen) Je zou het dus wel houden, mocht er per ongeluk iets zijn misgegaan? Volgens mij heb je het al druk genoeg!

  2. Pfff, dat is inderdaad de conclusie die je kunt trekken. Denk ik??
    Ik heb het absoluut druk genoeg. Maar ik heb ook heel sterk het gevoel dat er een reden moet zijn waarom alles loopt zoals het gaat. Laten we maar hopen dat ik daar nooit verder over hoef na te denken. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top