Je bent hier
Home > Geld & Budget > Geld | Slim sparen met kleingeld

Geld | Slim sparen met kleingeld

Al eerder schreef ik over slim sparen met kinderen en gaf ik tips hoe je dit kunt aanpakken. In dit artikel een simpele maar efficiënte manier voor mama en papa om extra te sparen.

Binnen onze gezin wordt er wekelijks grote boodschappen gedaan en tussendoor de verse benodigdheden zoals brood, fruit en groente. Onze boodschappen worden zowel contant als met de pinpas afgerekend. Echter gaat mijn voorkeur naar contant afrekenen; dit omdat ik dan beter mijn uitgaven in de hand kan houden. Maar wanneer je met contant geld afrekent krijg je vrijwel altijd met wisselgeld te maken.

Ken je dat; dat je na het winkelen zo veel kleingeld in je portemonnee hebt dat het kleingeldvakje van je portemonnee slecht tot niet sluit? Ik denk dat we dat allemaal wel kennen. Een simpele oplossing voor dit probleem is je portemonnee legen en het kleingeld sparen.

Zoek een leuk spaarpotje uit en spaar je kleingeld. Haal na iedere keer dat je gewinkeld hebt alle wisselgeld uit je portemonnee en doe deze in de spaarpot. Maak met jezelf de afspraak dat je dit een jaar lang volhoudt. Het zal je zeker verbazen hoeveel je hiermee kunt sparen.

Het voordeel van dit spaarsysteem is dat je niet echt zult merken dat je aan het sparen bent maar dat je aan het einde van de rit wel een lekker bedrag aan kleingeld hebt, mits je je spaarpot met rust laat natuurlijk.

Nicky, trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Geld | Slim sparen met kleingeld

  1. Ik heb dat ook een tijdje gedaan, echter doe ik nu alles met de pinpas. Ik ben namelijk erg slecht in (hoofd)rekenen en is met klein geld betalen altijd een uitdaging voor me.

  2. Mijn verloofde geeft echt nooit zijn kleingeld uit! Dus na een tijdje is zijn portefeuille ZO zwaar dat hij alles bij mij dumpt. Ik geef het dan beetje bij beetje uit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top