Je bent hier
Home > Francoise Bonneveld

Even voorstellen;
Mijn naam is Francoise en moeder van drie. De oudste is 8, de middelste 5 en jongste van 2 jaar.
Alle drie de zwangerschappen, of vier moet ik eigenlijk zeggen heb ik anders beleefd. De eerste was vol onzekerheden, die roze wolk zag ik niet en die behoorlijke lichaamsverandering vond ik maar niks. Het gevoel alsof ik een carnavals pakje rond liep, terwijl ik helemaal niet van carnaval hou! De Oudste werd geboren op de uitgerekende datum.
Bij de tweede kreeg ik na 14 weken een miskraam. Achteraf heb ik het altijd geweten, het voelde niet goed, ik weet niet hoe ik dat moet uitleggen.
De derde zwangerschap, was ook weer anders. De kleine maakte groeispurten in mijn buik, nou dat voelde je wel, die spurten maakt hij nog steeds overigens. Hij werd met een keizersnee 5 weken te vroeg geboren, de longetjes waren nog niet rijp en moest direct door naar het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis te Utrecht. Lig je dan net bevallen in Woerden en je kleine baby ergens anders. Vader op en neer van het ene ziekenhuis naar het andere. Het is gelukkig allemaal goed gekomen.
En dan de laatste, eerlijk gezegd deze was niet echt gepland, maar heeft alles goed gemaakt. De 38 weken durende zwangerschap was geweldig, ik had besloten er echt van te genieten en dat heb ik gedaan. Bij zo’n derde komen al je ervaringen bij elkaar en vind ik het zelf een stuk makkelijker dan een tweede, je bent al gewend om van alles tegelijk te moeten regelen.
Voor een baas werken met drie kinderen zag ik even niet meer zitten en had besloten om te stoppen met werken en me volledig om het gezinsleven te stortten. Het geven van groepslessen ben ik wel altijd blijven doen.
Het niet werken heb ik uiteindelijk maar een jaar volgehouden. Vorig jaar ben ik gestart met mijn eigen onderneming in “ Zwanger in Shape, Mama in Shape en de Buggyloop” www.zwangerinshape.nl. Door eigen ervaring en kennis van andere gerelateerde workouts heb ik een energiek maar veilig bewegingsprogramma ontwikkeld voor tijdens en na de zwangerschap. Daarnaast geef ik ook nog Pilates, Bodyshape en Work that Body, bij diverse sportscholen en sta ik 10 uur per week in een hippe kinderkledingwinkel.
Er zit veel tijd in het opzetten en onderhouden van een eigen onderneming. Dat heb ik onderschat, wat begon als een leuk idee, dat doe ik er wel even bij, betekend nu iedere vrije minuut die ik heb er insteken. Spijt heb ik zeker niet, het geeft juist ontzettend veel energie! Zwangere en Jonge (net bevallen) moeders is een onzettende leuke, gezellige doelgroep om mee te werken!
Zo druk en dan toch ook nog columns schrijven voor Mommyonline.nl zul je nu wel denken…! Ja je hebt gelijk, maar het heeft me altijd al geweldig geleken om mijn ervaringen te delen met andere. Tijdens de lessen wordt ook een hoop besproken. Onzekerheden, leuke verhalen en ervaringen worden met elkaar gewisseld. Wie weet, helpt dat jullie ook weer!

Groetjes Francoise

Lees hier de column/artikelen van Francoise

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top