Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Feestelijke nagellak – Rimmel London Space Dust

Feestelijke nagellak – Rimmel London Space Dust

rimmel space dustElk jaar in december schieten de glitters op je af. Glitterjurken, glitter-eyeliners/mascara’s, glitterpoeders en, zoals altijd, glitterlakken. Je hebt de Space Dust-collectie van Rimmel vast al eens voorbij zien komen. Vijf letterlijk schitterende glitterlakjes die in mijn optiek net even anders zijn dan de meeste glitternagellakken. Ik laat je drie swatches zien: Moon Walking (006), Aurora (003) en Total Eclipse (005). De overige kleuren laat ik zien via foto’s gemaakt door Nicky, want ik heb tot op heden alleen deze kleuren. Ik kan je nu al zeggen dat ik erg tevreden ben.

space dust set space dust set comp.Het nadeel van glitternagellak is dat ze niet alleen lastig te verwijderen zijn (hoe grover de glitters, hoe moeilijker eraf te halen), maar vaak ook niet heel dekkend en lastig te verdelen, met als gevolg te veel of juist te weinig glitters op één plek.rimmel space dust moon walkingDat is heel anders bij deze collectie! Ik vind de 60 seconds-nagellakken van Rimmel al fijn wat dekking, droogtijd en lakbaarheid betreft, maar ik vind de Space Dust-collectie zelfs nog prettiger lakken. Het verwijderen gaat ook eenvoudiger dan de meeste glitternagellakken. Ik ben ongeduldig met lakken en ik ben er ook geen kei in. Ik lak mijn nagelriemen of vingertoppen mee, of ik erger me aan de zijkanten omdat ze niet gewoon mooi in een rechte lijn lopen. Met deze lak heb ik daar geen last van. De lak is wat dikkig door de korrelige textuur, maar toch lakt het heel gemakkelijk. Diezelfde korrelige textuur camoufleert een eventueel onregelmatig nagelbed – als gevolg van bijvoorbeeld droge nagels, eigenlijk zoals structuurverf dat doet met een onregelmatige muur. Het smeert vloeibaar en door het brede kwastje vind ik de lak eenvoudig te verdelen.rimmel space dust total eclipseDe finish en de dekking vind ik ook super. De liquid sand-finish is een beetje ‘poederig’ en al na één laagje ziet de lak er keurig uit; een tweede laagje vind ik alleen nodig om de kleur intenser te maken. Bovenstaande geldt alleen niet helemaal voor de groene tint (Total Eclipse). Deze heeft een opvallend andere textuur dat de andere twee kleuren en is minder dekkend.space dust total eclipse space dust total eclipse 1De swatch van Total Eclipse zag er bij mij dan ook niet zo fraai uit, maar dat kan ook aan mijn lakkunsten en ongeduld liggen, niet zozeer aan de lak. Onder Total Eclipse lag bovendien een laagje glitter-gelnagellak van Kiss. Hierdoor is het nagelbed mogelijk net iets te glad voor deze lak, waardoor het niet goed pakt. Nicky heeft daarom een swatch van Total Eclips gemaakt.rimmel space dust 3

rimmel space dust 4Onder Moon Walking gebruikte ik de Essence Hardening Nail Base. Deze basecoat is melkachtig, heeft nagelverhardende eigenschappen en lakt prima. De textuur is niet te dik, niet te dun en goed te verdelen. Ook mooi als je even geen zin hebt in een kleurtje maar wel verzorgd ogende nagels wilt hebben.

Het geheel heb ik afgemaakt met één van mijn favoriete topcoats: de Insta Dri van Sally Hansen. Deze topcoat droogt heel snel (binnen enkele minuten) en dat is voor mij de belangrijkste eigenschap die een topcoat moet hebben. Daarnaast is deze lekker vloeibaar, maar niet zodanig dat het in de zijkanten vloeit. Deze topcoat is overigens het enige product van Sally Hansen dat ik goed vind. Of het mijn nagellakken ook echt langer houdbaar maakt weet ik niet, want dat verschilt enorm merk ik. Het hangt ervan af welke lak, kleur of welk merk en/of basecoat eronder zit, wat ik met mijn nagels doe en heb gedaan én van de conditie van mijn nagels; die zijn soms hard, soms zachter. En iedereen weet: hoe harder de nagels, hoe beter een lak blijft zitten; flexibiliteit zorgt er immers voor dat de lak sneller ‘barst’ en dus eraf chipt. Maar ik wissel doorgaans best snel af in kleur, dus krijgt een lak bij mij nagenoeg de kans niet om te chippen.

Ik ben hoe dan ook heel enthousiast over de Space Dust-collectie! Ik vind ze ook kunnen voor andere feestelijke gelegenheden en niet al te duur: ze kosten € 6,99 per stuk.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

4 thoughts on “Feestelijke nagellak – Rimmel London Space Dust

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top