Je bent hier
Home > Lifestyle > Boeken > Eetkalender 2018 van Francesca Kookt Review

Eetkalender 2018 van Francesca Kookt Review

Foodblogger Francesca van Berk kennen sommige van jullie vast wel. Zij is de kookfreak achter de blog francescakookt.nl waar zij bezoekers dagelijks nieuwe en smaakvolle recepten voorschotelt. Wat benijd ik mensen als Francesca die altijd maar weer weten wat zij dagelijks voor hun gezin moeten klaarmaken. Zelf ben ik hier namelijk geen ster in. De combinatie van tijdgebrek en gebrek aan inspiratie dragen ertoe bij dat ik in oude kookgewoontes val. Of beter gezegd weinig variatie in de keuken bied. Eerlijk is eerlijk: het blijft een opgave om dagelijks te moeten bedenken wat we zullen eten. De vraag ‘Wat eten we vanavond?’ zorgt bij mij inmiddels dan ook voor meer onrust dan de daadwerkelijke voorbereiding van het eten. En dat haalt voor mij de pret in het koken zelf gedeeltelijk weg! Niet dat ik zo dol op kokkerellen ben…maar dat terzijde. Maar goed…hoe relaxed zou het zijn om op deze vraag standaard direct antwoord op te hebben? Even doorbladeren en je hebt het!

Eetkalender 2018

Met de Eetkalender 2018 maakt Francesca dit voor ons mogelijk. Persoonlijk vind ik het goed bedacht en voor gezinnen zeker een toegevoegde waarde hebben. Vooral in deze drukke maatschappij waarin we met z’n allen het alsmaar drukker en drukker hebben is een dergelijke kalender zelfs onmisbaar. Met de Eetkalender heb je gewoon een jaar lang antwoord op die vraag en heb je er verder geen omkijken naar. Zelfs in het geval dat het voorgestelde gerecht niet bevalt kun je nog altijd voldoende inspiratie uit de kalender putten om er zelf mee aan de slag te gaan.

Wekt je eetlust flink op!

De Eetkalender 2018 is prachtig vormgegeven en wekt al bij het doorbladeren ervan je eetlust flink op. Het bevat meer dan 200 recepten, inclusief prachtige eindfoto’s, én handige weekplanners met voldoende schrijfruimte voor het hele gezin! Vis-, vlees- en vegagerechten wisselen elkaar af, met tussendoor leuke tips en extra informatie, bijvoorbeeld over seizoensgroenten. Met uitzondering van de vrijdag vind je op iedere doordeweekse dag een recept. Vrijdag is namelijk de vaste kliekjesdag zodat je zo min mogelijk hoeft weg te gooien en dus ook lief bent voor je portemonnee.

Alle recepten in de lekkerste kalender van het jaar zijn stuk voor stuk door Francesca en haar kookteam voor ons bedacht, gekookt en getest. Recepten zijn allemaal voorzien van duidelijke instructies en handige boodschappenlijstjes voor de hele week. Daarnaast vind je achterin de kalender makkelijke basisrecepten voor bijgerechten, de handige receptenindex en een notitiepagina.

Al met al ben ik over de Eetkalender 2018 enthousiast. Het staat boordevol gezond, (lekker), gemakkelijk en gevarieerd eten. Ik ben bij het doorbladeren ervan al een aantal gerechten tegengekomen die ik zeker zal gaan uitproberen. Eventueel gezellig met mijn meiden! De Eetkalender 2018 is een boekwerk vol inspiratie dat in een moderne keuken niet mag ontbreken!

De Eetkalender 2018 kost €19.95 en is via Francesca’s blog te bestellen. Een mooi prijsje en leuk voor onder de kerstboom! 

 

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top