Je bent hier
Home > Gastblog artikelen > Advertorial - Sponsored > Een snel ontbijt betekent langer genieten van je warme bed

Een snel ontbijt betekent langer genieten van je warme bed

Een snel ontbijt betekent langer genieten van je warme bed

Ben jij iemand die zich nadat de wekker is gegaan graag nog een keertje omdraait? Of een keertje of drie, als het even kan? Dan zijn er best manieren te verzinnen om nog net een beetje langer van je fijne warme bed te kunnen genieten. Als je slim omgaat met je tijd kun je én wat langer blijven liggen én een gezond ontbijtje bereiden voordat je de deur uitgaat. Hoe dat werkt? Een stuk sneller en simpeler dan je denkt.

Een snel ontbijt kan ook gezond zijn

Het ontbijt is een heel belangrijke maaltijd. Het levert je de energie om de dag te starten, het eerste beetje energie van de dag. En dat heb je hard nodig, want er staat je iedere ochtend vast en zeker weer genoeg te doen. Ga je zonder ontbijt de deur uit, dan zal je lichaam tot aan de lunch blijven smeken om energie. Het gevolg? Geen rol koek is veilig. De snoeppot wordt geplunderd. En nog steeds heeft je lijf eigenlijk niet binnengekregen wat het eigenlijk nodig heeft, want op alleen suiker kun je niet goed functioneren.

Iedere dag starten met een goed ontbijt is dus zeker een aanrader. Maar daar kostbare tijd aan besteden, die je ook in bed had kunnen doorbrengen? Dat ligt voor veel mensen gevoelig. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren te bedenken waarbij het bereiden van je voedzame ontbijt je niet meer dan vijf minuten zal kosten. Dat moet te doen zijn, toch?

Alles in de blender

De makkelijkste en snelste manier om een ontbijt te bereiden dat je ook nog eens vlug naar binnen kunt werken, is door simpelweg van alles in de blender te gooien. Vers fruit, eventueel wat groente (spinazie, bijvoorbeeld), aangevuld met yoghurt, melk of een andere zuivel naar keuze. Drukje op de knop, en daar is je gezonde drinkontbijt. Het kost je nauwelijks tijd om te bereiden, en je drinkt het ook nog eens lekker snel op. Niet voor niets vind je in steeds meer keukens blenders terug, ze zijn op dit soort momenten echt onmisbaar.

Vind je het wat heftig, zo’n koude ‘kwak’ op je lege maag? Pak dan ook de waterkoker erbij, en zet een lekker warm kopje thee. Ook dat is zo gedaan, en het maakt je ontbijt niet alleen gezond, maar ook een beetje troostrijk als je moeite hebt om op te staan. Houd er wel rekening mee dat je ontbijtje hierdoor wat langer duurt, want hete thee drink je nu eenmaal net wat minder snel op dan een koel drinkontbijtje.

Dit artikel is vanuit een samenwerking tot stand gekomen.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top