Je bent hier
Home > Columns > Een krentebol is er niets bij

Een krentebol is er niets bij

Ik heb een wit uitgeslagen dochter door het huis heen lopen die de hele dag bijna niets anders doet dan aan mijn benen hangen, op mijn schoot zitten, huilen, tieren, janken, snotteren en willen krabben. Voor de mama’s met een kindje die de waterpokken heeft gehad zal het een duidelijk beeld zijn. Mijn dochter heeft sinds een paar dagen de waterpokken. De arme ziel zit er helemaal onder. Het wit uitgeslagen is door de talkpoeder om te zorgen dat de boel niet zo jeukt. Nou echt waar mensen, een krentebol is er niets bij. Nu moet ieder kind erdoorheen en liever nu dan later maar toch schoot de paniek er wel even in van de week toen ik de eerste blaasjes zag. En niet zozeer doordat Lyanne de waterpokken heeft, maar meer het feit dat ze de dag ervoor met het dochterje van mijn zwangere vriendin gespeeld had op het strand.
Na enig speurwerk via Google kwam ik er gelukkig achter dat zelfs mocht ze mijn vriendin zelf besmet hebben (die bleek het achteraf vroeger als kind al te hebben gehad hoor) er eigenlijk geen kans was dat de baby hier last van zou krijgen. Was ik even blij, want ik zag het al voor me. Mijn vriendin met een ziek kind over een paar maanden omdat mijn kind haar de waterpokken had gegeven. Gelukkig blijkt niets van dit alles uit te komen. Nu is het dus afwachten of haar kind over een week of 2 net zoals mijn kind er uit zal zien als een krentebol. Want zeg nou zelf…. zo zien ze er toch wel uit he de zielen….

Het hele waterpokken verhaal wordt nog eens versterkt door het feit dat Lyanne sinds een dag of 2 ook haar 3e kies door heeft. Die krengen komen op als poep tegenwoordig. Zo lang we hebben gewacht totdat eindelijk de eerste door kwam, zo snel komen haar kiezen nu door. Dit is al de 3e binnen een dikke maand. En ik zal je vertellen, er is nog veel meer van dat spul op komst, want haar hele gebitje is rood en opgezet en overal komen en gaan er witte puntjes. En zo ineens zie je ze dan….. een tand of een kies. Ik hoop voor mijn kleine moppie dat het leed snel geschiet mag zijn, want ach wat zien die kleintjes toch af he. En als je kleintje afziet, ziet de mama toch ook af he! Want werkelijkwaar, ik heb alles voor haar over, maar zou het echt niet erg vinden als ze toch wat minder zal piepen hoor de afgelopen dagen. Maar goed, wat zou je zelf doen als je wituitgeslagen van de talkpoeder, 3 keer per dag wordt ingesmeerd met havermoutpap (lang leven internet) en jeuk heb op alle plekjes van je lijf……. Ja ik zou ook shaggie zijn…. En die kleine van mij slaat zich er eigenlijk nog heerlijk doorheen als je het zo bekijkt…..

3 thoughts on “Een krentebol is er niets bij

  1. Al mijn kinderen hebben (gelukkig) de waterpokken gehad.
    En wat is dat toch zielig wanneer zij de hele dag jeuk hebben waardoor zij dan weer huiligerig en hangerig worden.
    Het is natuurlijk beter dat ze het op jonge leeftijd krijgen want als een (jong) volwassen de waterpokken krijgen lijkt mij nog erger.
    Sterkte met je meid en hopelijk is zij er snel weer van af

  2. Ondertussen zijn de blaasjes al mooi ingedroogd en verliest ze hier en daar de korstjes al…. Dus is allemaal toch snel weer beter geworden. Lang leve de havermout 🙂

  3. o jeetje… Ik moet er nog doorheen… Ze heeft het nog niet gehad, maar heb zo’n vermoeden dat dat ook niet zo heel lang meer zal duren… Maar wel goede tip, die havermout… Die ga ik onthouden!! hahaha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top