Je bent hier
Home > Headlines > Eco dekbedden: slapen zonder gewetensbezwaren

Eco dekbedden: slapen zonder gewetensbezwaren

dekbeddenVan de 24 uur per dag liggen we circa 8 uur te slapen. Als je voor een eerlijke wereld bent is een eco dekbed iets voor jou. Eco dekbedden bevatten een keurmerk zoals Downafresh Greenline, Global Organic Textile Standrd of het Fairtrade keurmerk.

Bovengenoemde keurmerken garanderen dat de dekbedden zijn geproduceerd zonder schade te veroorzaken aan mensen, dieren en het milieu.

De materialen van eco dekbedden zijn zachter en schoner waardoor ze comfortabeler zijn dan andere dekbedden die op milieu onvriendelijke wijze geproduceerd worden. Er worden bij de productie geen chemicaliën ingezet. Je kunt er dus van op aan dat slapen onder ecologische dekbedden beter is voor jouw gezondheid.

De 3 belangrijkste keurmerken voor bedtextiel

Downafresh Greenlight is een keurmerk van de EDFA (European Down & Feather Association). Hierbij zijn de grootste Europese dons en veren verwerkingsbedrijven van Europa aangesloten. Als je dit keurmerk terug vindt op het artikel betekend het dat het vulmateriaal voldoet aan de hygiënische eisen van EN ‘12935’. Er worden gedurende de productie van de dekbedden dus geen ongezonde chemische middelen ingezet. Het vulmateriaal komt niet van levende pluk en de fabrikanten houden zich aan de gedragscode over dierenwelzijn.

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een wereldwijd opererend keurmerk voor biologische textielproducten. De GOTS stelt strenge eisen aan de productiemethodes van textiel. Fabrikanten krijgen controles om te controleren of zij voldoen aan de milieueisen, dierenwelzijn en de sociale omstandigheden van werknemers zoals bepaald door het keurmerk.

Fairtrade (eerlijke handel) de naam zegt het eigenlijk al. Producten die zijn voorzien van het Fairtrade label zijn ingekocht tegen eerlijke prijzen en onder betrouwbare handelsvoorwaarden waarbij de verkopers in derde wereld landen niet worden afgezet. De fabrikanten kunnen daardoor rekenen op een stabiel en proportioneel inkomen. Op die manier kunnen zij in hun levensonderhoud voorzien.

Het nadeel van ecologische producten:

Naast alle voordelen (comfortabeler, gezonder en beter voor jouw omgeving) is er eigenlijk 1 nadeel aan deze eerlijke dekbedden. De prijs ligt hoger dan voor andere dekbedden. Het is dus een afweging die je maakt: meer comfort, gezonder (geen chemicaliën), en beter voor jouw medemens versus andere producten waarbij je dit niet heeft maar minder geld hoeft uit te geven.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Eco dekbedden: slapen zonder gewetensbezwaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top