Je bent hier
Home > Baby & Kind > Dochterlief is twee jaar + Verjaardagscadeau

Dochterlief is twee jaar + Verjaardagscadeau

Dochterlief is twee jaar!

In deze coronatijdperk kunnen we verjaardagen helaas niet vieren zoals we het zouden willen. Maar cadeautjes geven kan gelukkig nog gewoon. Voor haar tweede verjaardag (einde april) kreeg jongste dochterlief van haar lieftallige oom S. een houten speelkeukentje. Een interactieve keukentje met lichtgevende kookplaat en geluid om uren lang plezier mee te beleven. En dochterlief is er helemaal weg van. Helemaal in combinatie met de keukenaccessoires waar ik later meer over zal vertellen.

Als ik compleet eerlijk moet zijn hebben we haar verjaardag niet gevierd, althans.. niet zoals ik het zou hebben gewild. Uiteraard wel gewoon met het gezin zelf maar familieleden en zo waren er niet bij. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het benauwd krijg van een huis vol mensen, helemaal als het geen mooi weer is en we geen gebruik van de tuin kunnen maken. Het gevoel om mensen uit te nodigen en verjaardagen uitgebreider te vieren ontbreekt sinds de start van de Corona bij mij volledig en echt erg vind ik het niet eens, moet ik toegeven. Ik kies ten allertijden liever voor veiligheid dan voor gezelligheid. In huize Mommyonline worden verjaardagen anno nu dan ook enkel met het gezin gevierd. En dat vind ik ook helemaal prima!

Maar goed…jongste dochterlief is dus onlangs jarig geweest. En ondanks dat haar oom S. er niet bij was, bracht hij ruim een weekje later voor haar een verjaardagscadeau. En wat voor een! Een zware doos mooi ingepakt met Mickey Mouse inpakpapier. Daar maakt hij dochterlief al enorm blij mee want zij is groot fan van Mickey Mouse Club house. Tijdens het uitpakken had ze dan ook meer aandacht voor het papier dan voor wat er tevoorschijn kwam. Maar eenmaal volledig uitgepakt was haar nieuwsgierigheid enorm. En kon het in elkaar zetten van het keukentje haar maar niet snel genoeg gaan. Hoe bedoel je ongeduldig?

Verjaardagscadeau Mini Matters houten keukentje

En daar staat het dan! Een Mini Matters houten speelkeukentje met grijs en mintgroen kleuren klaar om dochterlief urenlang plezier te bezorgen. Voorzien van kookplaten met licht, afzuigkapje met geluid, afwasbak met kraan, magnetron en oven. Een compleet keukentje dus. Fun feit: wist je dat Mini Matters het eigen speelgoedlijn van de Action is? De lijn bestaat uit ruim dertig producten voor kinderen met een leeftijd van 1 tot 8 jaar en bevat voornamelijk houten speelgoed. Naast dit houten keukentje vind je ook een poppenhuis en een parkeergarage voor de iets oudere kinderen. Hoe leuk!

Het keukentje staat en vanzelfsprekend moet alles getest worden. Werken alle knopjes wel naar behoren? Haar vingers worden aan het werk gezet en het keukentje ondergaat een strenge keuring. Knopjes worden continu ingedrukt, kastdeurtjes worden ontelbare keren open en dicht gemaakt en laten we vooral het afwasbakje niet vergeten waar ze met echt water haar handen ging wassen. Zich vermaken dat deed dochterlief zeker, helemaal omdat haar oudere zus verplicht van haar mee moest spelen. Hoezo bazig?

Ondanks dat beide meiden zich prima vermaakten was er naast knopjes drukken (licht en geluid) en kastdeurtjes open en dicht maken niet veel te doen. Want naast 2 houten spatels zat er in het pakket verder geen keukenaccessoires of kookset bij. Deze moet je los bij kopen. Terwijl ik achter mijn laptop zat en poging deed een artikel te typen werd mijn aandacht steeds maar weer door hen afgeleid. En toen schoot het bij mij naar binnen… er is een alternatief.

Ah keukenmini’s

Herinner jij je nog de keukenmini’s die je paar jaartjes terug, ik geloof 2012, bij de ah kon verzamelen? Maar liefst 50 miniproducten om keukentje mee te spelen. Wat was dit een succesvolle actie en vele huishoudens in Nederland spaarden fanatiek mee. Ook In huize Mommyonline waren deze mini’s te leuk om niet te verzamelen. Toen mijn kinderen er niet meer meespeelden heb ik ze netjes ingepakt en opgeborgen. En nu ruim 9 jaar later wordt er weer intensief meegespeeld, en leeft dochterlief zich helemaal uit. Hoe leuk is dat?

Mede dankzij de ah keukenmini’s is de Mini Matters houten keukentje in huize Mommyonline een groot succes. De keuken is eigenlijk voor kinderen vanaf 3 jaar maar zelf vind ik dat tweejarigen er ook prima mee kunnen spelen. Dochterlief vermaakt zich er prima mee!

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top