Je bent hier
Home > Zwanger > Blogs Zwanger > Blog Wendy | De laatste loodjes

Blog Wendy | De laatste loodjes

38 weken zwanger en ik ben het goed zat ! Ik weet het, het is een wondertje en ik mag niet klagen, maar echt…….
Ik zou zo graag mijn enkels weer kunnen zien, want buiten het feit dat er een enorme toeter boven hangt waardoor ik ze letterlijk niet meer zie, heb ik ook last van de bekende kwaal “vocht vasthouden”. Twee paar schoenen kan ik nog aan, maar dan wel direct van uit mijn bed, want als ik eenmaal een kwartier rechtop sta, passen ook die niet meer…..

En dan het weer…… wordt het toch gewoon de hele week meer dan 20 graden !!! Ieder ander, niet zwanger, mens zou denken “heerlijk !!!” Maar ik heb geen “zomergarderobe” voor deze zwangerschap en dus loop ik al weken voor mijn gevoel in één van de vier setjes die ik wel aan kan, en geloof me, daar zit geen korte broek bij ! En al zou die er wel bijzitten, dan zou ik ‘m niet aantrekken omdat werkelijk niemand zit te wachten op mijn melkwitte, opgezwollen, nog lang niet klaar voor de zomer zijnde, benen!

Maar genoeg geklaag over mijn laatste loodjes, want ik denk dat iedere zwangere mijn bovenstaande klaagzang wel zal herkennen. Wat is er nog meer gebeurd de afgelopen weken…. Ik miste de laatste tree van de trap op Jesse’s school waardoor ik met mijn volle gewicht op mijn knieën terecht kwam. En dan zou je denken, dat valt dan toch zacht met al dat vocht ? Nou nee ! Dus buiten melkwit en opgezwollen, zijn mijn benen nu ook nog eens blauw ! Maar daar zouden we het niet meer over hebben….. Eens zien….

Ah, onze wasmachine van 18 jaar oud besloot er van zaterdag op zondag mee op te houden ! Geen drama zou je denken, maar dat ie het nodig vond om nog even de hele zolderverdieping blank te zetten, wat uiteindelijk via de babykamer, de badkamer en het toilet naar beneden liep. Nee dat was toch wat minder…. Dus daar stonden we om half 3 ’s nachts samen te dweilen en te redden wat er nog te redden viel. Jesse wakker, die wilde zich al gaan aankleden, katten van slag, die dachten dat ze te eten kregen, en Michel en ik lagen ook niet lekker op één lijn. Maar wat wil je om half 3 ’s nachts ! Uiteindelijk heeft mijn lief zondag nog een nieuwe wasmachine kunnen regelen waardoor het ergste leed al weer geleden was, maar toch…..

38 weken zwanger en ik ben er klaar mee ! Gelukkig staat de datum voor de keizersnede al gepland, want ook deze baby ligt blijkbaar liever met zijn hoofd naar boven.
Nu moet alleen iedereen nog even ophouden met het vissen naar de datum, en dan kan deze aanstaande mama van twee eindelijk eens gaan genieten van haar verlof !

Geschreven door: Wendy van Leeuwen

6 thoughts on “Blog Wendy | De laatste loodjes

 1. Ik kan mij zeker goed voorstellen dat je het zat bent, met name met het warme weer van het afgelopen tijd.
  Heel veel sterkte met het laatste loodjes, deze wegen toch het zwaarst, en voor je het weet heb je jullie kleine wondertje in je armen

 2. Succes met de laatste loodjes! Straks weet je weer waar je te voor deed!
  Enne, het vallen en de wasmachineproblemen, dat herken ik gelukkig niet, maar troost je, er zijn mensen die een nog vervelender zwangerschap hebben/hadden dan jij hebt. Heel wat mensen hebben bekkeninstabiliteit, zwangerschapsvergiftiging, of … Ikzelf had ernstige bandenpijn, in die mate dat ik bij mijn laatste twee zwangerschappen vanaf zes maanden in de rolstoel/op de scootmobiel zat …

 3. Jij mag echt wel klagen hoor, je draagt 9 maanden een kindje in je buik het is een heel mooi wonder maar ook een zwaar wonder en aanslag op je lichaam!!

  Ik wens je veel succes en sterkte met de laatste loodjes, en lekker de datum voor jezelf houden GELIJK HEB JE!!

  veel liefs miranda( zelf 32 weken zwanger )

 4. Vandaag uitgerekend vrijdag de 13e!!! maar hij zit nog goed heb ik het idee.Heb een dochter van 3 en een 2e zwangerschap ervaar ik heel anders.heb nog heel erg veel gesport tot vorige week,met me dochter nooit geen last maar met deze pfff kan en doe nog alles maar wel met meer tegenzin.

  De laatste lootjes:Ik zie heel erg op tegen de bevalling met me dochter van helemaal nooit geen last naar om de 3 minuten weeen en dat ruim 30 uur!!!!kreeg 2 morfine spuiten en ze was er met 5 minuten.leuk al dat sporten:-)

  Ben dus erg benieuwd hoe dit weer verloopt, ik ben heel blij als ik straks me zoontje gezond en wel in me armen heb en ja ik ben die buik en alles erop en eraan wel zat maarrrrrr….

  Het is nog wel even rustig zo.:-)

 5. Hoi,sterkte alle zwangere vrouwen(wij kraamverzorgende)wij kijken met jullie mee naar de uitgerekende datum want dan hebben wij weer werk. Zeker in de regio zuidholland zitten wij met smart op baby’s te wachten veel wacht plezier ga rustig en laat de boel de boel roep je hulptroepen en laat hun de boel stoffen stofzuigen en strijken. veel geluk met de kleine

 6. jah jah….. sterkte deze laatste paar dagen! Ik ben benieuwd hoe snel je weer met weemoe terug denkt aan deze laatste dagen haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top