Je bent hier
Home > Columns > De droppot

De droppot

22.50 mijn nachtdienst begint. Het is de eerste van 3 na 2 nachten vrij te zijn geweest. We hebben op ” de brug”  zoals de zusterpost heet, geregeld een pot met snoep staan. Het laat het nu wel zo zijn dat ik verslaafd ben aan drop. En dan helemaal zoute drop. Het liefst zo zout mogelijk. Maar boerderij drop…. owww heerlijk…. harlekeintjes….. net zo heerlijk…… ruitjes drop, jammie…….. muntendrop….. owwwwwwww……. kwijlll….. Nou ja, jullie snappen het wel, Cindy is verslaafd aan drop. En ja, als je af wilt vallen is het niet handig om drop te eten.

Nu in de nachtdienst heb je over het algemeen niet zo heel veel te doen. Ik verstop me dus ook zo ver mogelijk van die vreselijke pot vandaan en ga in de woonkamer van de woongroep zitten. (ook omdat daar vaak de meeste commotie gaande is, maar dat vergeten we voor het gemak even, want ja…. het gaat hier nu eenmaal om drop!) Geen dropje te bekennen hier, dus hier is het veilig.

We werken met een piepersysteem en aangezien ik alleen werk en er verder niemand in het gebouw is behalve de mensen die er wonen komen alle bellen bij mij op de pieper binnen. En nu wil het geluk, dat iedere keer als de pieper gaat ik langs die oww zo lekkere maar owww zo gevaarlijke droppot moet. En iedere keer kan ik het niet weerstaan om toch mijn hand er even in te stoppen en snel even een paar dropjes mee te nemen onderweg naar de bewoner die mijn hulp nodig heeft.

Net liep ik langs de pot en zag dat de inhoud ineens wel een heel stuk dichter bij de bodem was gekomen. Hier schrok ik zo van, dat ik van schrik maar een waterijsje ben gaan eten om af te koelen. Ik heb mij voorgenomen dat de dropjes maar door de dagdienst opgegeten moeten worden en ik morgen meteen een half uur langer op de Wii ga sporten om al die dropjes er weer af te zweten. Maar aangezien dit de eerste dienst van een reeks van 3 is zullen die dropjes eerst op mijn heupen geplakt worden om daar hun plekje te vinden en er dus voorlopig niet meer weg te gaan. Want ja, hoe lekker die dropjes nu eenmaal zijn en hoe verslaafd ik er ook aan ben, laten we eerlijk zijn….. je wordt er niet slanker door…. Degene die afslankende dropjes uitvindt prijs ik de hemel in!!!

One thought on “De droppot

  1. hahahha, op zo’n manier wordt het wel erg lastig om op je lijn te letten 🙂

    Ik zelf hou helemaal niet van drop, ik vind ze zelfs vies smaken. Wellicht heb ik nog niet de juiste te pakken gekregen?

    Succes met de pot en op je lijn letten 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top