Je bent hier
Home > Columns > Column Sonja | Knop om en gaan!

Column Sonja | Knop om en gaan!

Knop om en gaan!

Sommige dingen in het leven kun je niet sturen, de vooruitgang van je kinderen is daar een van. Je kunt stimuleren tot je een ons weegt, maar de snelheid van bepaalde zaken bepaalt jouw kind zelf. Dat begint al vroeg met omrollen, staan en leren lopen. Mijn ervaring is dat het geen enkele zin heeft om jouw kind te vergelijken met leeftijdsgenoten. Wanneer jouw kind er klaar voor is, komt het vanzelf goed. Uiteindelijk leren we (bijna) allemaal lopen en fietsen. Niemand van ons is meer incontinent (of misschien weer incontinent maar dat is een ander verhaal).

Ondanks dat ik dit al driemaal had meegemaakt, wachtte ik toch vol ongeduld op het moment dat Djazz zonder zijwieltjes zou durven fietsen. Vorige zomer hadden we deze al in de kelder verstopt, maar spontaan was ook het fietsavontuur afgelopen. Totdat onze kleuter ineens zijn fiets pakte en in de tuin op en neer reed. “Kijk mama, ik kan fietsen zonder zijwieltjes.” Die paar meter zette geen zoden aan de dijk, nu was het moment om door te pakken. Dus werd de fiets in de auto gelegd en gingen we op weg naar een natuurgebied in de buurt om daar meters te maken.

Tot mijn grote verbazing zette onze durfal zijn voeten op de trappers, stoof weg en ik had het nakijken. Sindsdien kan hij fietsen zonder zijwieltjes. Hij botst zo nu en dan nog wel eens tegen een stoeprand. Ook heb ik hem moeten leren dat hij niet zomaar op de rem kan bij jeuk aan zijn neus, maar verder gaat het super. “Mama, mag ik nu voortaan op de fiets naar school?” Om de school van Djazz te bereiken moeten we langs een behoorlijk drukke weg dus even had ik mijn bedenkingen. Echter na een goed doorstane testrit trapten we samen af en zijn eerste keer met de fiets naar school was een feit. Elke woensdag fietsen we nu samen naar school, Djazz op zijn fiets en ik op de mijne. Roekeloze studenten en in zichzelf gekeerde ouderen op weg naar hun werk schieten vliegensvlug voorbij. Djazz laat zich hierdoor niet van de wijs brengen en vervolgt luid zingend zijn route, zo nu en dan gesteund door andere fietsers of voetgangers die hem glimlachend een complimentje toewerpen.

En ziedaar, zomaar ineens…een nieuwe mijlpaal in het leven van onze bijna zesjarige.

 

Door: Sonja

Sonja, bouwjaar 1974 en moeder van Mindy (2007), tweeling Jodi en Evy (2009) en 
charmeurtje Djazz van 2016. Gelukkig getrouwd en 32 uur per week werkzaam 
als marketingspecialist bij een touroperator & maatwerkspecialist. 
Zij neemt ons, in haar blogs, mee in haar leven als trotse mommy van 4 kinderen. 

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top