Je bent hier
Home > Columns > Column Sandy | Blue Monday

Column Sandy | Blue Monday

keep calm and dont be blueVoel je je al een beetje somber vandaag? Een beetje neerslachtig, ellendig, verdrietig en down? Dat kan, het is namelijk blue Monday vandaag. De meest deprimerende maandag van het jaar. De dag dat de wereld er niet zo stralend uitziet. En er zijn redenen genoeg voor. De goede voornemens zijn mislukt, de dagen zijn nog steeds donker en koud, de lente laat nog even op zich wachten, zo ook uw salaris en dit terwijl de maand december zijn sporen heeft achterlaten op de bankrekening, de zomervakantie is nog lang niet in zicht en gewoon het feit dat het maandag is. Monday sucks nou eenmaal. Allemaal ingrediënten om somber van te worden. Verwar het vooral niet met een echte depressie. Nee, blue Monday gaat over je tijdelijk niet zo happy voelen. 1 hele maandag om precies te zijn.

Maar hoe zit het nu echt? Blue Monday bestaat vanaf het moment dat reisagentschap Sky Travel zich af vroeg hoe ze mensen zover konden krijgen om eind januari hun zomervakantie te boeken. Ze bedachten dat het misschien zou helpen om mensen erop te wijzen in wat voor een ellendige periode ze zaten, om ze zo een slecht gevoel te bezorgen. En wat is er dan fijner om weg te zwijmelen bij mooie stranden, mooi weer en het ‘wie doet je nog wat gevoel’, het gevoel waar je zo naar hunkert. Dus snel een fijne vakantie boeken naar een warm oord en je hebt weer een prachtig vooruitzicht, wat weer doorwerkt op je gemoedstoestand. Kat in het bakkie! Weliswaar een sadistische kat in het bakkie, maar who cares! Als de kassa maar flink gaat rinkelen want daar gaat het tenslotte allemaal om.

Later bedacht een Britse psycholoog er nog een formule bij en toen was het fiasco helemaal compleet.  En hoewel deze formule niet wetenschappelijk is, (de universiteit waar deze psycholoog  werkzaam was distantieerde zich van dit fenomeen) gaat de hele wereld er mee aan de haal. Waarom? Geen idee. Misschien zoeken mensen een excuus om 1 dag in het jaar te klagen over alles wat hun dwars zit, want “hee het is blue Monday, ik behoor me treurig te voelen. Logisch dat ik me ellendig voel, en ik mag me ook ellendig voelen.”

Is er dan nog een lichtpuntje? Uiteraard. Een ijsfabrikant besloot de gekte nog een beetje meer uit te melken en besloot dat er ook een dag moest komen van blijdschap. Een dag waarop we allemaal massaal een lekker ijsje gaan eten, een ijsje uit hun fabriek natuurlijk. Dezelfde Britse psycholoog bedacht er wederom een niet wetenschappelijke formule bij et voila! Rond 20 juni voelen we ons allemaal kei goed! Het is namelijk de tijd van de vakantietijd van de kinderen, fijne temperatuur, positieve herinneringen en natuurlijk de nabijheid van de vakantie die je hebt geboekt tijdens blue Monday.

Blue Monday, de meest deprimerende onzin wat de mensheid ooit heeft bedacht.

Fijne maandag allemaal!

Geschreven door Sandy J. Sandy is gelukkig getrouwd en is moeder van 2 jongens, Dean van 6 jaar en Jake van net 3 jaar. En samen wonen zij in een dorp in Limburg.

2 thoughts on “Column Sandy | Blue Monday

  1. Ik vind het ook een grote onzin en moet zeggen dat ik nooit last van de zogenaamde ‘Blue Monday’ heb gehad.
    Iedereen fijne maandag!!!

  2. I <3 Mondays.. Nieuwe ronde nieuwe kansen zeg ik altijd maar. En op maandag is mijn huisje nog lekker schoon van een weekend poetsen, de was is klaar, gestreken en ligt heerlijk geurend in de kast. Omdat in het weekend W. altijd de late en vroege flessen pakt van Finn ben ik op maandag heerlijk uitgeslapen en zit ik vol energie.. blue? eerder op de vrijdag 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top