Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > 3x Catrice ICONails Nagellak Swatches

3x Catrice ICONails Nagellak Swatches

Begin van het jaar werden de Catrice ICONails nagellakken geïntroduceerd, wat inhoudt dat deze nagellaklijn as we speak alweer een lange tijd verkrijgbaar zijn. Ik moet bekennen dat ik nooit echt naar deze lakken omgekeken heb, althans, tot kort geleden dan. In de winkelschappen liep ik ze, zoals alle nagellakken van dit merk, straal voorbij. Maar recentelijk besloot ik uit nieuwsgierigheid deze, inmiddels niet zo nieuwe, nagellak lijn “ICONails” by CATRICE te testen. En ik kan alvast verklappen dat de lakken mij niet tegen zijn gevallen.

De Catrice ICONails lijn is verkrijgbaar in 36 kleuren en belooft een perfecte gelglans en maximale houdbaarheid tot zeven dagen zonder top coat. En in combinatie met de speciale top coat maar liefs 10 dagen. Nou moet ik vooraf eerlijk bekennen dat ik hier weinig van geloof. Ik geloof niet dat de houdbaarheid van deze nagellakken in de buurt van 7 of 10 dagen zullen komen. Met de duurdere merken lukt dit haast niet en van Catrice verwacht ik het al helemaal niet. Ik heb deze nagellakken dan ook niet om hun beloofde lange houdbaarheid gekocht, maar puur voor de kleuren en het feit dat ik ze fijn in gebruik vind. Ook over het uiterlijk van de nagellakken ben ik te spreken, ik vind ze veel stijlvoller dan de normale variant. En daarnaast is de vierkante dop weg te halen om zo een ronde dop over te houden. Ook heel fijn.

Genoeg gekletst….laten we dit drietal van dichtbij bekijken.

Uit de collectie nam ik een drietal mee dat naar mijn mening perfect voor het herfstweer geschikt is, maar daarnaast ook in andere seizoenen prima te dragen zijn. Dit zijn: 26 Queen Of The Sandcastle, 27 Lana Del Grey en 28 Taupe League Nagellak.

Catrice ICONails 26 Queen Of The Sandcastle De eerste lak die ik uitprobeerde is Queen Of The Sandcastle. Over dit lakje ben ik enorm enthousiast! De tint is prachtig en het is erg fijn in gebruik. De formule is ietwat aan de dunne kant, voor een goede dekking had ik drie laagjes nodig, maar voor de rest is het echt een fijne nagellak. Het fijne van dit type kleuren is dat ze altijd en overal bij passen. De dikke en rond afgewerkte kwast is inderdaad heel fijn om mee te werken. Dat is wat mij betreft een pluspunt!

Catrice ICONails 27 Lana Del Grey Wederom een tint die mij goed bevallen is. Lana Del Grey is niet bepaald een bijzonder kleur te noemen, sterker nog: iedere nagellakmerk heeft wel een soortgelijke tint in het assortiment zitten. Maar ik houd er wel van! Deze warmgrijze tint heeft een goede formule en met twee laagjes kreeg ik het volledig dekkend.

Catrice ICONails 28 Taupe League Weer een tint waar ik dol op ben. Taupe League is een koele taupe tint met een goede formule. Het dekte met twee laagjes volledig en net als zijn voorgangers is Taupe League fijn om mee te werken.

Ik ben enthousiast over dit drietal en zal zeker meer kleuren gaan uitproberen. Wat betreft de houdbaarheid kan ik er niet veel over zeggen: hier heb ik de lakken niet op getest. Maar ik kan vrijwel met zekerheid zeggen dat ze niet 7 of 10 dagen ongechipt zullen blijven zitten. Van een budgetmerk kun je dit, naar mijn mening, simpelweg niet verwachten. En natuurlijk moeten we vooral ook in gedachte houden dat de houdbaarheid van een nagellak ook voor een groot deel aan de conditie van je nagels ligt. Bij de een zal het wat langer blijven zitten dan bij een ander. Dat is met iedere nagellak het geval. De houdbaarheid van dit drietal buiten beschouwing gelaten, ben ik zeker over de lakken te spreken. Helemaal wanneer je kijkt naar de prijs die je ervoor betaalt. En ten opzichte van hun ‘normale’ nagellakken vind ik deze verpakking absoluut een verbetering.

 

Wat is jouw ervaring met deze Catrice ICONails 

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top