Je bent hier
Home > Lifestyle > Boeken > Boekreview: Zwanger met lichaam en ziel + winactie

Boekreview: Zwanger met lichaam en ziel + winactie

Zwanger met lichaam en zielDe titel van het boek ‘Zwanger met lichaam en ziel’ dekt goed de lading van waar het in het boek van Susan Smit om draait. Het boek gaat uit van het principe dat niet alleen je lichaam zich voorbereid op de zwangerschap, het is ook een groeiend proces van de ziel. In het boek wordt dan ook dieper en uitgebreid ingegaan op de groei van de ziel.

De auteur neemt je openhartig mee in haar proces van zwanger worden. Van haar twijfel of ze überhaupt ooit wel een kindje op de wereld wil zetten – terwijl in haar omgeving de ene baby na de andere wordt geboren  – tot uiteindelijk haar grote verlangen naar een zwangerschap. Een kindje van haar en haar vriend samen.
Susan ervaart dat haar daadkracht en wilskracht haar geen zwangerschap brengen, zoals ze gewend is om de dingen voor elkaar te krijgen in haar leven met deze eigenschappen. Zwanger proberen te worden, ervaart ze als heuse inwijding in de onmacht.

Op het moment dat ze zwanger is, beschrijft ze wat dit zowel lichamelijk als emotioneel met haar doet. Zo heeft ze opeens het gevoel om alleen voor zichzelf in een dagboek te willen schrijven en even niet meer te delen met haar lezers (gelukkig is dat goed gekomen met o.a. dit boek ;)).

Zwanger met lichaam en ziel 1In het boek staan oefeningen die je kunt doen tijdens je zwangerschap zoals meditaties om geestelijk meer ruimte te  kunnen maken voor de aankomende baby.
Ook wordt de wet van karma uitgelegd; de ziel kiest de ouder uit en sluit er een contract mee.
De ziel voelt zich aangetrokken tot een ouderpaar dat past bij zijn of haar levensdoel, qua erfelijk materiaal, karakter en temperament. Het gaat er voor de ziel om, om een goede match te vinden. Het gaat er niet om dat de ziel zo min mogelijke problemen ondervindt. Soms zoekt een ziel juist het conflict op om deze vervolgens uit te werken.

Zo vertelt Susan ook over haar ervaring tijdens haar zwangerschap bij een regressietherapeut,  waarbij ze een ontmoeting heeft met haar gids en haar toekomstige kind. Tijdens die sessie ziet ze een meisje zitten van wie ze ‘weet’ dat het haar dochter is. Daarnaast zit een kleiner jongetje, dat misschien ook haar zoontje is.
Inmiddels verwacht Susan Smit haar tweede kindje ergens in oktober en wellicht is dit het jongetje, dat ze gezien heeft in haar dromen!

Een van de vele opdrachten die ze beschrijft in haar boek is om een altaar te maken om op die manier bezig te zijn met je toekomstig kindje.
Ook gaat ze in op de meer aardse zaken. Zoals ze tijdens haar eerste zwangerschap de eerste drie maanden kotsmisselijk was en ze zich erg verbaasd waarom het nu toch ochtendmisselijkheid heet, terwijl ze heel de dag door misselijk is!

Kortom, het boek gaat zowel over het fysieke proces van de zwangerschap, ongemakken van zwanger zijn als het emotionele en spirituele proces.

Naast dat ik het boek met plezier gelezen heb, is het mooi om meegenomen te worden in het proces van de auteur. De oefeningen – om alleen of samen te doen – maken het tot een dynamisch geheel.

Zwanger met lichaam en ziel 2Inmiddels verwacht Susan Smit haar tweede kindje – een zoontje –  ergens in oktober. We wensen haar nog een goede zwangerschap met lichaam en ziel toe!

Winnen
Ben jij ook nieuwsgierig naar het boek? Mommyonline mag drie exemplaren van ‘Zwanger met lichaam en ziel’  weggeven. Kans maken? Vertel ons hieronder in de comments over jouw ‘zwanger-met-lichaam-en ziel-moment’. Sluitingsdatum is donderdag 3 oktober 2013.

Saskia Born
Saskia Mes-Born is getrouwd en moeder van twee dochters. Naast het moederschap schrijft ze graag werkt ze als ZZP-er als clown Jip
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Boekreview: Zwanger met lichaam en ziel + winactie

  1. Ik neem iedere dag een half uur tijd voor mij alleen en de baby.
    Ik concentreer me op mijn buik en probeer contact te maken door aaien,voelen en praten Even echt bewust zijn van de zwangerschap en de baby in mijn buik

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top