Je bent hier
Home > Lifestyle > Boeken > Boekreview: Een mespuntje moeder

Boekreview: Een mespuntje moeder

Karien van Ditzhuijzen (1976) studeerde scheikunde, ontwikkelde recepten voor ijsjes en woont nu in Engeland met haar man en drie kinderen: Tijm, Linde en Jasmijn. Alsof het al niet druk genoeg is om voor drie kinderen te zorgen, schrijft ze tussen de bedrijven door ook nog eens voor en over kinderen, over eten en creatief koken. Haar columns worden gepubliceerd op diverse online magazines (waaronder mommyonline) en haar twee weblogs worden goed gelezen.

Een mespuntje moeder is een bundel persoonlijke verhalen over het moeder-zijn van de auteur. Het laat zien hoe ontroerend, heftig, vrolijk maar ook hoe druk het moederschap soms kan zijn. Van de keuze om wel of niet te werken tot het zwanger zijn als je al kleintjes hebt. Tevens kun je met dit boekje een enkele keer vanuit de ogen van een kind de wereld bekijken.

Het 97 pagina’s tellende boekje is beeldend en toegankelijk beschreven. Het is herkenbaar, aandoenlijk, vrolijk en zo nu en dan grappig. Omdat het boekje uit korte verhalen bestaat, kun je het gemakkelijk even tussendoor wegleggen. Dat is wel zo handig als je zelf eveneens druk bent met kinderen. Er is echter één minpuntje aan de schrijfstijl. De zinnen zijn vaak te kort, dat stagneert het lezen. Meer afwisseling met langere zinnen maakt het vlotter leesbaar. De korte zinnen doen me denken aan de schrijfstijl van kinderboeken.

Een mespuntje moeder is o.a via de eigen site van Karien te koop en kost 15,95 euro

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.