Je bent hier
Home > Columns > De ik-weet-het-beter-dan-jij-en-bij-mij-gebeurt- dat -noooooooooit-mensen

De ik-weet-het-beter-dan-jij-en-bij-mij-gebeurt- dat -noooooooooit-mensen

Ken je ze ook die mensen die alles beter weten dan jij? Nu geeft het nog niet als het over algemene onderwerpen gaat (oké, irritant misschien). Maar…dat ze hun mening opdringen en over jouw leven vertellen wat JIJ moet doen, vind ik echt niet gepast.

Ook zijn er onder die mensen natuurlijk moeders. Onlangs kwam ik een moeder tegen die vroeg hoe het met mijn kleinste aanwinst ging. Dus ik vertelde dat het goed ging en dat we langzamerhand ons ritme aan het vinden zijn. “Ritme? Ritme! Nou daar heb ik anders helemaal geen last van gehad met mijn 2 kinderen!” Oké, zuchtte ik.” JA…” gaat ze verder. “Ik snap dat niet hoor, ritme vinden. Vriendinnen van mij hadden het daar ook over. Nou, ik niet hoor “ zegt deze moeder vastberaden! Oké – dacht ik bij mezelf met mijn je-kan-van-elkaar-leren-instelling – kom maar op dan met die nuttige tips! Maar nee, de gouden tip bleef uit.

Of een andere moeder die het best-pittig-met-2 kinderen- gesprek oppikte dat ik had met een andere moeder. “ Twee kleine kinderen, pittig?! Nee dat meen je niet, dat is toch een eitje, makkie, niks aan, doe je toch effe….” Uuuuh…vind het eigenlijk wel pittig, stamelde ik.
Maar ze vervolgde haar monoloog belerend: “Moeilijk? Topsport? Welneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bij mij niet hoor! “ Oké, bij jou niet, kom op dan met die gouden tips, dacht ik. Maar nee, ik kon wachten tot ik een ons woog, wederom bleven de gouden tips uit!

De moeder met wie ik in gesprek was die pas haar eerste kindje had gekregen en ietswat onzeker was (zeer begrijpelijk) en snakte naar tijd voor zichzelf (erg herkenbaar!!!), durfde nu helemaal niks meer te vertellen.

Oké mijn kids geven energie voor twee, maar trekken het er ook weer uit ! Of heb je net de ene van een schone broek voorzien en denk je nu ga ik even zitten, maar dan……… loopt de andere weer stinkend rond en is er direct weer werk aan de winkel .

Maar toch, het moederschap vind ik het allermooiste wat er is!!! En hoe je moedert moet je lekker zelf weten, het is gelukkig een vrij beroep ;D
En trouwens…. dat geldt toch met alles in het leven; je bent zelf de regisseur van je eigen leven!

Saskia Born
Saskia Mes-Born is getrouwd en moeder van twee dochters. Naast het moederschap schrijft ze graag werkt ze als ZZP-er als clown Jip
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “De ik-weet-het-beter-dan-jij-en-bij-mij-gebeurt- dat -noooooooooit-mensen

  1. ach ja je heb mensen en potloden. het is pittig hoor 2 kinders zeker als ze allebei in de luiers zijn.
    maar als ze straks 13 en 17 zijn zucht ook soms hoor en de loop van de jaren blijf je van die mensen houden waar het altijd een appel ei voor zal blijven sterkte hoor en luister en zeg niks.

    groetjes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top