Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Beauty Test | Oriflame The ONE Illuskin foundation + concealer

Beauty Test | Oriflame The ONE Illuskin foundation + concealer

Laatst reviewde ik twee lipglossjes uit de nieuwe The ONE-collectie van Oriflame. Deze week is het de beurt aan de The ONE Illuskin foundation en aan de The ONE Illuskin concealer, twee basisproducten uit de ‘dagelijkse schoonheid’-serie. Beide formules bevatten de ‘HaloLight Technology’ om de huid te perfectioneren en te verlichten.
Oriflame The ONE Illuskin foundation is verkrijgbaar in 6 natuurlijke tinten:
30596 Porcelain, 30597 Fair Nude, 30598 Nude Pink, 30599 Light Ivory, 30600 Natural Beige en 30601 Olive Beige.Oriflame The ONE Illuskin foundation 1Ik test hier de kleur Natural Beige. Wat meteen opvalt is dat de dekking heel licht is en dat klopt, want je kunt de gewenste dekking zelf opbouwen. Dat heeft als voordeel dat je zelf bepaalt hoe dekkend je de foundation wilt hebben en dat je dit naar het tijdstip van de dag kunt aanpassen. ’s Avonds mag een foundation immers wel meer dekkend zijn dan overdag. De textuur voelt goed; niet stug of te dik, maar ook niet te vloeibaar. Eigenlijk voelt het als een dagcrème en dat is fijn!Oriflame The ONE Illuskin foundation 2Oriflame The ONE Illuskin foundation 3Toch geef ik liever de voorkeur aan een foundation die in één keer al dekkend genoeg is. Als ik een minder dekkende foundation wil, dan gebruik ik gewoon een andere. Ik heb daarom diverse foundations in mijn stash, die allemaal een andere textuur en dekking hebben. Ik heb hier maar één laagje aangebracht, want Natural Beige is echt veel te geel en te donker voor mij. Je ziet het niet echt op mijn hand, en ook op de foto valt de hoeveelheid geel in de foundation niet erg op, maar in werkelijkheid is deze kleur op mijn huidskleur niet om aan te zien; het lijkt wel of ik geelzucht heb. Dat ligt voor de duidelijkheid dus niet aan de foundation zelf, maar aan de verkeerde kleur. Zou ik nog een laagje aanbrengen, dan wordt het gele maskereffect alleen maar erger, dus dat heb ik maar niet gedaan.Oriflame The ONE Illuskin foundation 4Oriflame The ONE Illuskin foundation 5Zoals je kunt zien is de dekking nagenoeg transparant. Zelf vind ik dat dus niet je-van-het, want een foundation is ervoor bedoeld een huid te egaliseren en dat kan alleen als het ook afdoende dekt. Hier zie je elk klein pukkeltje of vlekje nog duidelijk zitten – alleen bij de neus is het dekkend genoeg. Wat dat betreft ben ik meer tevreden (véél meer eigenlijk) over de Oriflame-foundation die ik een paar maanden geleden had mogen testen: de Perfect Fusion foundation. Deze kleur was niet alleen perfect voor mijn huid (porcelain), maar ook de dekking is veel beter. The ONE Illuskin foundation bevat een SPF 20, wat ik dan weer een groot voordeel vind; elke beetje foundation zou een SPF moeten hebben om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.Oriflame The ONE concealerOver de The ONE Illuskin Concealer ben ik wel volledig tevreden. Deze is verkrijgbaar in drie tinten: 30615 Fair Light, 30616 Nude Pink en 30617 Nude Beige. Ik heb de kleur Fair Light.
Toevallig was ik al een tijdje op zoek naar een vloeibare concealer in een tubetje, speciaal voor onder de ogen. Mijn favoriet was eentje van de Hema, maar die is helaas al geruime tijd uit hun assortiment. Sindsdien heb ik een aantal ‘under eye’-concealers weten te verzamelen, maar er is niet één waar ik écht 100% tevreden over ben. Of ze zijn te donker, of ze zijn te geel, of te droog, zodat je een craquelé-effect onder je ogen krijgt.

Oriflame The ONE concealer 1Oriflame The ONE concealer 2Dat is anders met deze concealer van Oriflame; de Illuskin concealer is vol, vloeibaar en romig en dus geen droge rommel. En de kleur is ook nog eens prima! Hoe lichter hoe beter; lichte kleuren halen optisch naar voren – en dat is precies wat je nodig hebt om donkere kringen te verdoezelen. Deze zal ik zeker vaker gaan gebruiken.

Ik ben dus tevreden over deze twee producten, vooral als het gaat om de textuur en smeerbaarheid. Over de dekking (en de kleur, maar dat is een kwestie van de juiste kleurkeuze) van de foundation ben ik dus helemaal niet zo tevreden, die had van mij wel veel dekkender gemogen, maar dat is een smaakkwestie. Indien je houdt van een heel mild dekkende foundation die je naar wens kunt opbouwen, dan is de Illuskin foundation misschien juist wel heel geschikt voor jou. De Illuskin concealer vind ik een absolute aanrader!

Oriflame The ONE Illuskin foundation bevat 30 ml en kost € 17,- per stuk.
Oriflame The ONE Illuskin concealer bevatl 10 ml en kost € 11,- per stuk.
www.oriflame.nl

 

 

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top