Je bent hier
Home > Headlines > Recept: Honingbananen

Recept: Honingbananen

Het is bijna weekend! Mommyonline heeft, voor deze regenachtige weekend, een simpele maar leuke recept opgezocht welk je kids met behulp van jou kunnen doen. Veel plezier!

Wat heb je nodig:
• 2 rijpe bananen
• 1 eetlepel zachte, bruine suiker
• 1 citroen
• 2 theelepels honing

Bereiding:
Om te beginnen knip je 2 grote vierkanten van aluminiumfolie, groot genoeg om een banaan in te rollen. Leg verder een schoteltje en een rasp voor de citroen, een mesje, een citroenpers en een lepeltje klaar. Zet dan ook nog de oven op 225 ºC (de gasoven op 5) en denk aan je ovenwantschoenen. Laat je vader of moeder hierbij helpen!

Trek de schil van de bananen en leg op ieder stuk folie een banaan. Strooi de suiker erover.
Was de citroen goed onder de koude kraan en rasp boven het schoteltje een beetje schil eraf. (alleen het geel van de schil gebruiken, hoor!) Snijd de citroen dan doormidden en pers een helft uit.
Strooi op elke banaan de helft van de citroenschil en sprenkel er ook een beetje sap overheen. Schep tot slot op iedere vrucht een theelepeltje honing.
Rol de folie nu om de bananen heen en draai de uiteinden stevig dicht. Leg de plakjes in de oven, ze moeten ongeveer 10 minuten bakken.
Neem de pakjes met je ovenwantschoenen aan voorzichtig uit de oven (die is heet) en maak ze open.

Deze honingbananen mogen op de folie worden opgediend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top