Je bent hier
Home > Zwanger > Blogs Zwanger > Blog Cindy | 9 weken zwanger

Blog Cindy | 9 weken zwanger

Deze week zijn we voor deze zwangerschap voor de eerste keer naar de verloskundige geweest. We zagen een ieniemieniemensje van 1,8 cm wat overeenkwam met 8 weken en 3 dagen. Helaas mogen ze tegenwoordig voor de 9 weken geen officiële uitgerekende datum geven. Het voordeel is wel dat we over 3 weken nog eens terug moesten komen voor een termijnecho! Dus dan mogen we nog eens naar Pixel kijken! Verder stonden we al vrij snel weer buiten de deur. Er werden een paar vragen gesteld en wat info gegeven en toen mochten we weer gaan. Dat kwam mooi uit, want dochterlief moest poepie doen, zei ze. Gelukkig kon papa even snel met haar naar de wc…. Lang leve de zindelijkheid!

Nu we bij de verloskundige zijn geweest heb ik het op mijn werk verteld; het werd goed ontvangen en mijn manager zei zelfs al dat ze het wel verwachtte, omdat het er wel aan zat te komen gezien de leeftijd van Lyanne. Helemaal mooi dus. Verder moeten we natuurlijk ook nu al kraamzorg gaan regelen. Op zich voor ons heel gemakkelijk, want mijn moeder komt wederom kramen bij ons. Die is kraamverzorgster en heeft ook gekraamd bij Lyanne. Heerlijk vond ik dit, wetende wie er voor je deur staat in de ochtend en een vertrouwd gezicht die je alles vertelt en uitlegt. Ik heb mijn moeder wel nog gevraagd of ze dit keer toch niet liever Oma wil zijn vanaf dag 1, maar nee, dat wilde ze (gelukkig) niet. Want ik denk dat als ik iemand anders aan mijn bed had, ik mij nooit zo zeker had gevoeld met alles wat er gebeuren moest.

Dus dit keer zal mijn moeder weer aanwezig zijn bij de geboorte en hopelijk dit kindje wel zelf ter wereld kunnen brengen. Dit hadden wij namelijk afgesproken vorige keer, maar in het heetst van de strijd was de gynaecoloog dat schijnbaar vergeten. Dit keer ben ik toch echt van plan thuis te bevallen, dus dan hebben we alleen te maken met de verloskundige. Maar om te regelen dat mijn moeder weer bij ons kan komen kramen moet er wel kraamzorg geregeld worden. Want ja, stel je voor dat ze ziek wordt, haar been of arm breekt of wie weet wat. Dan zit je zonder hulp als je niet geregeld heb. Mijn moeder neemt dus vakantie, gaat even tijdelijk weer in de kraam werken en na haar vakantie gaat ze weer verder in haar huidige baan. Gelukkig vallen beide onder dezelfde organisatie en heeft ze jaren terug de overstap gemaakt waardoor het niet moeilijk is tijdelijk weer even terug te komen.

Verder mogen we nu langzaamaan na gaan denken over de inrichting van het kamertje. We willen ook dit keer niet weten wat het is, het is beide goed en wij houden wel van een verrassing. Dat wil niet zeggen dat ik geen voorgevoel heb hoor, maar dat hou ik voor mezelf. Dus als jullie leuke ideetjes hebben voor de babykamer dan hoor ik het graag!

Hebben de mama’s van twee of meer kindjes dat nou ook? Dat je zoveel sneller groeit dan met de eerste? En zoveel meer en sneller bandenpijn? Oei zeg… Wat meer pas op de plaats…En rustig aan doen! Ik heb nu al de buik die ik bij Lyanne met een week of 15 had denk ik. Dat wordt nog wat, haha!

Nou voorlopig weer even op de hoogte…

2 thoughts on “Blog Cindy | 9 weken zwanger

  1. Ja, dat herken ik wel. De eerste zwangerschap had ik nergens last van, de tweede keer had ik heel veel bandenpijn. En je groeit inderdaad sneller! Hoewel ik wél lichter was (in kilo’s), maar het zag er véél groter uit allemaal… succes!

  2. hey meid,

    Mijn buikje ging ook als een speer de eerste weken daarna stond het gelukkig weer een tijdje stil haha… in t begin ook veel afgevallen helaas daarna alles weer terug lol

    Xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top