Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > 9 fascinerende feiten over de clitoris

9 fascinerende feiten over de clitoris

vagina-250Wij vrouwen hebben er allemaal één, maar hoeveel weten we nou van onze ‘down under’? Het vaginagebied zal niet vaak het onderwerp van gesprek zijn, maar wat ons betreft kun je nooit te veel over je eigen lichaam weten. Vandaag 9 fascinerende feiten over je clitoris.

Een gevoeligheidscentrum
De clitoris heeft meer zenuwuiteinden dan ieder ander lichaamsdeel, ongeveer 8.000! Dat is twee keer zoveel als de penis. We weten dat het geen wedstrijd is, maar als dat wel het geval zou zijn, waren we waarschijnlijk aan het winnen. Hier valt dus niet over te discussiëren, tegen deze wiskundige berekening kunnen we niet op.

Het is uniek 
Geen enkel persoon is hetzelfde en iedere clitoris is uniek. Dit betekent dus dat, net als de vagina, iedere clitoris anders is en van grootte verschilt. Maar ook dat ze allemaal een eigen behoefte hebben. Dus dames; ken je lichaam!

Vergelijkbaar met de penis
Ondanks dat het veel meer zenuwuiteinden heeft, is de clitoris in veel opzichten met de penis vergelijkbaar. Beide geslachtsdelen zijn anders gebouwd maar net als de penis heeft de clitoris een eikel, een voorhuid oftewel de clitoriskap en zelfs een schacht. En daarnaast zwelt de clitoris net als de penis wanneer het geprikkeld wordt.

Het heeft één functie
Wat de clitoris zo bijzonder maakt is dat het slechts één functie heeft. De clitoris is namelijk het enige deel van het menselijk lichaam dat bedoeld is voor het hebben van plezier. En als we dan toch heel eerlijk mogen zijn, doet deze haar werk behoorlijk goed, nietwaar?

Het opent deuren (niet letterlijk)
Het woord ‘clitoris’ is afgeleid van het Griekse woord ‘sleutel’. Als in ‘de sleutel tot jouw orgasmen’.

Maat doet er wel toe
Als we het over het mannelijk geslacht hebben wordt er constant ‘de maat doet er niet toe’ geschreeuwd, maar bij de vrouw is dit wel anders. Als het gaat om de afstand tussen je clitoris en de vagina doet de maat er wel degelijk wel toe. Het blijkt namelijk zo te zijn dat de afstand tussen je clitoris en de vagina je orgasme kan beïnvloeden. Hoe verder beide van elkaar afstaan des te moeilijker het wordt om een orgasme te krijgen. Wie had dat gedacht?

Het is veel groter dan je denkt
De clitoris is meer dan alleen een klein roze knopje, ook al is dat alles wat we kunnen zien. Maar onderaan heeft het de vorm van een vorkbeen, met twee benen die tot drie centimeter in de vagina gaat, wat zich met de G-Spot verbindt. Dat betekent een ton van bereik en macht als het om plezier gaat.

Het groeit
Wellicht heb je er nog nooit bij stilgestaan maar de clitoris van een vrouw groeit tijdens haar leven. Wees gerust; je merkt het niet. Er wordt gezegd dat de clitoris na de overgang tot zeven keer zo groot zal zijn als deze was bij de geboorte. Een grotere clitoris betekent toch ook betere seks?

Het heeft een limiet
We hoeven je vanzelfsprekend niet uit te leggen dat stimulatie van de clitoris nodig is voor een geweldig orgasme. Maar wat je waarschijnlijk niet weet is dat je c-spot zijn max. aan potentiële plezier zou kunnen bereiken. De clitoris zwelt in grootte als je climax nadert, waardoor het een beetje ongemakkelijk en soms pijnlijk kan zijn om tot dat punt te blijven stimuleren. Als je clitoris dus veel te gevoelig begint te worden, verminder dan de stimulatie en besteed meer aandacht aan de omliggende gebieden.

Bron, Bron

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top