Je bent hier
Home > Zwanger > Blogs Zwanger > Blog Cindy | 8 weken zwanger…. en zindelijkheid

Blog Cindy | 8 weken zwanger…. en zindelijkheid

Ik ben vandaag 8 weken zwanger. Donderdag gaan we voor de eerste keer naar de verloskundige en gaan we in mama d’r babybuik kijken volgens onze dochter! Ze heeft er nu al zin in. We gaan baby kijken, zegt ze….. Leuk dat ze al iets ouder is en het dus wat bewuster mee lijkt te maken. Ik voel me goed, af en toe wat misselijk na het eten. Maar dat is alleen maar mooi want dan eet ik niet zoveel.
Het is heel erg, ik ben het eerste trimester nog niet eens door en ben Marktplaats alweer aan het afspeuren naar leuke babykoopjes! Zo wil ik heel graag een Doomooseat. Lijkt me een geweldig ding. Ook wil ik een andere kleur boxkleed, namelijk zwart en wit. Dit past beter bij ons interieur… Erg ben ik hè! Een hele zolder vol met spullen en toch wil je weer wat anders!

Onze dochter is inmiddels – gisteren – 2,5 jaar geworden en is vandaag op 1 plasje na, de hele dag (afgezien van een slaapje in de middag) droog geweest. Ze heeft keurig ieder plasje op het potje gedaan of op de wc. Sommige uit haar zelf en andere nadat ik gevraagd had of ze al moest plassen! Hoe dan ook, mama is super trots! Maar dan gaat het ineens wel heel erg snel hoor, onze kleine baby wordt nu echt een grote meid! Ben wel blij dat tegen de tijd onze beeb geboren wordt deze beeb zelfstandig is en vooral dat ze uit de luiers is! Want 2 kindjes in de luiers…. poeh, nee, moet er niet aan denken!

Ondertussen zijn we al langzaamaan aan het beginnen met het veranderen van dingen in de dagelijkse bezigheden die we straks anders willen of die echt anders moeten als er een baby bij is die ook aandacht wil. Dan verandert niet haar hele ritme ineens als de baby er is. Nu zul je denken, jeetje is dat niet al heel erg vroeg? Nee, niet als je een papa hebt die ook erg vasthangt aan een vaste routine…. En aangezien kinderen dit ook doen wilden we nu alvast maar langzaamaan veranderen, zodat zowel vader als dochter eraan kunnen wennen!

Al met al gaat het hier rustig door en ben ik al flink aan het buiken! Nog een paar dagen en dan mogen we voor de eerste keer een kijkje nemen binnenin mama’s babybuik!

5 thoughts on “Blog Cindy | 8 weken zwanger…. en zindelijkheid

 1. Spannend voor jullie zo’n echo, ik had er zelf ook een met 8 weken, je zag een heel klein propje op het beeld, maar met TADAAA het kloppende hartje. Geweldig!
  Hou je buik maar goed in de gaten…
  Alleen bij mij zag je pas wat met 17 weken.
  Veel plezier ermee!

 2. Onderhand hebben we de echo gehad en er was een mooi kindje te zien met een mooi kloppend hartje!
  Hierna zal ik dus niet meer als gast columniste schrijven maar gewoon onder mijn eigen naam! It’s me Cindy!

 3. Hoi Cindy,

  Nogmaals van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Geweldig dat alles goed gaat met de kleine in je buik. Nu kun je volop van deze bijzondere periode gaan genieten.

  Fijne zwangerschap toegewenst!!

 4. Sandra, dank je! Maar ik was er al even hoor 😉 Zie hamsteren, hamsteren 1, hamsteren 2, enz enz!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top