Je bent hier
Home > Columns > 7x Voordelen van groot gezin waar ik naar uitkijk

7x Voordelen van groot gezin waar ik naar uitkijk

happy familyEnige tijd geleden plaatste ik 10 van mijn favoriete voordelen online, van het hebben van een groot gezin met jonge kinderen. Dit bracht mij echter op het idee om een lijst te maken met voordelen van een groot gezin waar ik naar uitkijk, dus met oudere kinderen. Lees je mee?

Mooie gezinsfoto’s
Deze had evengoed in mijn vorige lijst thuis kunnen horen, was het niet zo dat we nog weinig foto’s hebben waar we met z’n allen op staan. Vanzelfsprekend heb ik duizenden foto’s van mijn kinderen maar foto’s waar we compleet als gezin op staan is redelijk zeldzaam. Hier moet dus verandering in komen. Een muur vol gezinsfoto’s lijkt mij ook heerlijk. Ik kijk ernaar uit om op mijn oude dagen tientallen familiealbums door te bladeren met kinderen, kleinkinderen en wie weet achterkleinkinderen … wegdromen is heerlijk!

Altijd een babysitter bij de hand
Mijn oudste is inmiddels 14 jaar en geregeld kunnen manlief en ik de kinderen alleen thuis laten maar dit is enkel overdag. Ik kijk ernaar uit om ook in de avonduren de oudste met de rest met een gerust hart alleen thuis te laten. Oppas zal, als het goed is, nooit een probleem zijn.

Samen aan tafel
Eerlijk is eerlijk; soms wil ik tijdens het avondeten wel schreeuwend wegrennen. Aan tafel met kleine kinderen kan voor de nodige hoge bloeddruk zorgen. Er zijn dagen dat ik het liever oversla maar daarentegen kijk ik uit naar een tafel vol oudere kinderen. En wat te denken van een mega tafel met kinderen, vriendjes, vriendinnetjes en kleinkinderen? Gezellig!!!

Samen op vakantie
Alhoewel ik er enorm van geniet om met mijn jonge kids op vakantie te gaan kijk ik er ook naar uit om met de oudere versies van hen weg te gaan. Op vakantie met jonge kinderen is anders dan met bijvoorbeeld tieners. Doordat je constant met de kinderen bezig bent beleef en ervaar je jullie vakantie anders. Familievakanties in de toekomst zie ik al helemaal zitten!

Kleinkinderen
Véél kleinkinderen. Als moeder van vijf kinderen reken ik op veel kleinkinderen. Als oma beleef je kinderen tenslotte anders dan als moeder-zijnde en wat kan ik hierover wegdromen. Mijn kids moeten dus niet durven om me hierin teleur te stellen. J

Kans op eenzaamheid is minder
Wanneer je veel kinderen hebt is de kans op eenzaamheid later kleiner. Voordat alle kinderen uit huis zijn, zijn we al vele jaren later en tegen die tijd is de kans groot dat er al kleinkinderen zijn. Ook op onze oude dagen zal het ouderlijke huis geregeld gevuld zijn.

En als laatste is dat ze mij overal naartoe kunnen rijden. Nu is de tafel nog omgedraaid en breng ik mijn kids met liefde waarheen dan ook, maar zodra ze hun rijbewijzen hebben zal ik er goed gebruik van maken J. Deze moeder heeft al genoeg plannen…

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “7x Voordelen van groot gezin waar ik naar uitkijk

  1. Ik kan wel voorstellen dat bij jullie elke avond gezellig aan tafel en inderdaad schreeuwen af en toe hoort erbij bij de opvoeding en liever niet naturlijk. maar de kerst komt er aan wat gezellig met grote familie,,, enzaamheid zal je nooit gehaad, geniet van elke dag…. dat is mijn motto. xxx

  2. Ik heb zelf 1 broer. Bij mijn verloofde zijn ze met z’n drietjes. Hun gezin is echt heel hecht, veel lange tafelmomenten enzo. En heel eerlijk? Ik hou meer van de intimiteit van mijn eigen gezin. Al die drukte en dat urenlang samenzitten, ik hou daar niet zo van.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top