Je bent hier
Home > Baby & Kind > Money Monday: 5 Tips voor Budgetuitjes

Money Monday: 5 Tips voor Budgetuitjes

5 Tips voor Budgetuitjes

De vakanties komen er weer! Ook dit jaar zullen wij niet lang op vakantie staan. In de meivakantie gaan we een weekje weg en voor de zomer heb ik nog niets gepland. Dit betekent dat we weer wat uitstapjes gaan maken. Uitstapjes kunnen best duur worden. Van de zomer gaf ik al 5 tips voor redelijke goedkope uitjes. Nu wil ik weer vijf tips geven, om uitstapjes betaalbaar te houden.

  1. Social deal/groupon en andere (veilingssites)

Vroeger was ik erg fan van de veilingssites. Ze waren nog niet zo bekend en voor enkele euro’s kon je een hotelkamer boeken. Ik heb zelfs een keer een hotel in Zuid-Afrika geboekt via zo een site. Nu zijn de sites wat bekender en de kortingen zijn ook wat minder. Toch kan je nog goede deals vinden.
Via deze websites kan je met korting uitjes aanschaffen. Soms scheelt het wel 40% van de originele prijs.

  1. Budgetteren

Ik ben geen fan van budgetteren. Ik verzin telkens iets om het niet te hoeven doen. Toch is het handig om voor terugkerende activiteiten wat geld opzij te zetten. Ik doe dit ook, maar wel op geheel eigen wijze. 1 april krijg ik kinderbijslag. Dit geld zet ik opzij voor de uitjes van de meivakantie. In mei krijg ik vakantiegeld. Een deel van dit geld zet ik opzij voor de uitjes in de zomervakantie. Ik kan dan in de vakantie zonder schuldgevoel geld uitgeven.

  1. Zelf eten en drinken meenemen

Het is echt heel erg burgerlijk, maar het scheelt echt bakken met geld. Mijn kinderen eten erg goed. Soms te goed. Voordat we op de plek zijn aangekomen hebben ze al honger. Tijdens het uitje lusten ze ook wat en ook tijdens de terugweg willen ze nog wat eten. Ik sleep tegenwoordig overal bakjes met brood en bakjes met fruit mee. Soms trakteer ik de kinderen wel op een ijsje of een patatje.

  1. Vraag uitjes cadeau

Mijn huis puilt uit van de speelgoed. Ik heb tijdens de verhuizing zoveel dingen weggegooid, toch hebben we nog meer dan genoeg speelgoed. Aangezien ik drie kinderen heb komt er jaarlijks nieuw speelgoed bij. Toen nummer 3 jarig werd heb ik aan mijn schoonmoeder een bijdrage voor ons Avifauna-abonnement gevraagd. Voor de aankomende verjaardagen wil ik aan de gasten bioscoopbonnen vragen. Zo sla ik twee vliegen in 1 klap; de berg speelgoed wordt niet groter en de kinderen hebben weer een uitje.

  1. Neem een abonnement

Het kopen van een abonnement is vaak wel prijzig. Toch is het aanschaffen van een abonnement het geld waard. Zeker als je jonge kinderen hebt. Een dierentuin of een pretpark is vaak te veel voor jonge kinderen. Vaak zijn ze na drie uur wel klaar ermee. Omdat een kaartje duur is worden ze toch een hele dag meegesleurd. Resultaat; oververmoeid en overprikkelde kinderen. Met een abonnement heb je minder drang om de hele dag in het park te zitten. Een ander pluspunt is dus dat je meerdere keren naar hetzelfde kan gaan. Zo heb je een wekelijks uitje, zonder dat je veel geld hoeft uit te geven.

Hoe besparen jullie op de uitstapjes in de vakantie?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top