Je bent hier
Home > Baby & Kind > Dagjes Uit > 5 leerzame budgetuitjes voor kinderen onder de 5 jaar

5 leerzame budgetuitjes voor kinderen onder de 5 jaar

5 leerzame budgetuitjes voor kinderen onder de 5 jaar

Vandaag is mijn eerste vakantiedag. Ik ben 5 wekenlang vrij! Ook dit jaar gaan we niet op vakantie. Vakantie in eigen land hoeft niet perse goedkoper te zijn. Uitjes kunnen best duur zijn. Een dagje Efteling kost al gauw 60 euro p.p. Gelukkig vind ik mijn kinderen nog te jong voor de Efteling. Wat een aderlating zou dat zijn.

Ik vind drie dingen belangrijk bij een uitje:
1. Het moet leerzaam zijn. Ik ben en blijf een juf. Indoorspeelpaleizen vind ik een verschrikking.
2. Het moet budgetproof zijn. Ik ben 5 weken vrij. Elke dag 2 tot 3 keer iets ondernemen kan dan in de papieren lopen.
3. Er moet lekkere koffie zijn. Ik hou van cappuccino en ik heb ook vakantie. Ik geniet van terrasjes!

Om een uitje goedkoop te houden heb je eigenlijk maar 1 tip nodig; Neem genoeg eten en drinken mee! De kinderen lijken in de zomer meer te eten dan normaal. Mijn kinderen hebben altijd honger. Als we op een terrasje zitten, dan krijgen ze ook altijd wat. Maar geen hele maaltijden. Die zit in de tas.

Hieronder 5 budgetuitjes:

1. Boerderij ’t Geertje
Boerderij ’t Geertje is een geitenboerderij. Meestal ga ik er in de lente naar toe. De kinderen zien dan de jonge geitjes. Naast geiten is er een speeltuin. Mijn kinderen vermaken zich daar kostelijk. Het voer voor de geitjes kost €1 en €1,20. Vanwege de corona is er coffee-to-go. In het weekend moet je- ook vanwege corona- reserveren. De toegang is gratis. Niet geheel onbelangrijk. Mijn kinderen kunnen zich hier ruim 2 uur vermaken.

2. Framblij
Bij de plukkerij kan je verschillende vruchten plukken. Ik heb nooit zulke lekkere aardbeien gegeten. Mijn kinderen houden van aardbeien en voordat ik het wist hadden ze vorig jaar 4 bakken vol geplukt. Het was een dure grap, want het kost €1 per 100 gram. Ook betaal je entree van €2,50. Het is voor de rest een leuk uitje. Er zijn verschillende speelplekken voor de kinderen en er is koffie. Als ik dit jaar met de kinderen ga, dan krijgen ze elk 1 bakje.

3. Streeckerij De Betuwe
Hier ben ik zelf nog niet geweest, dus ik kan niets vertellen over de koffie. Ik heb er wel veel over gehoord en vele mensen zijn enthousiast over het plukken van de kersen. Ik wil dit jaar ook gaan. De geplukte kersen kosten €8 per kilo. Dat zijn dure kersen, maar de entree is gratis!

4. Belevenisboerderij Schieveen
Deze boerderij is anders, dan anders. Naast dieren zien, kunnen de kinderen op verschillende plekken spelen en er zijn wandelroutes. Mijn kinderen vonden vorig jaar de hooiberg het leukst! De entree is gratis en de koffie is te doen.

5. Avifauna
Ik hou niet van dierentuinen, maar Avifauna kan ik waarderen. Avifauna is een vogelpark en je kan daar verschillende vogels zien. Ook zijn er verschillende speeltuinen. Avifauna is vrij onbekend en daardoor niet heel druk. De prijs is duurder dan de andere uitjes, namelijk €18. Vorig jaar scoorde ik een goede deal via Social Deals en betaalde ik 13 euro per persoon. Ik moet eerlijk zijn: de koffie daar was niet te zuipen!

Wat is jouw favoriete budgetuitje?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top