Je bent hier
Home > Baby & Kind > Van de redactie | 5 x de leukste kinderboeken

Van de redactie | 5 x de leukste kinderboeken

kinderboekenKinderen houden van boeken en om voorgelezen te worden. Naast dat voorlezen super gezellig en rustgevend kan zijn is het vooral voor de ontwikkeling van het kind goed. In de wereld van kinderboeken zijn wij mommy’s niet onbekend en hebben een ieder van ons in de loop der jaren een flink lijst met gelezen kinderboeken opgebouwd. Vandaag delen we onze favoriete boeken waarvan wij denken dat ieder kind het wel leuk zou vinden. Hierbij: 5 x de leukste kinderboeken

1 ) De sterrekindertjes
Een prachtig geïllustreerde sprookjesachtige rijmboek om voor het slapen voor te lezen. Het boek gaat over de sterrekindertjes die op de wolken met hun lichtjes in de nacht spelen terwijl de gewone kinderen slapen. De sterrekindertjes moeten zachtjes doen zodat ze de gewone kinderen niet wakker maken. Ze komen op verschillende plekken en belanden in verschillende situaties maar op aarde mogen ze niet komen. Wanneer dit echter gebeurt is het de vraag of ze op tijd weg zullen komen, want de opkomende zon mag hen niet zien. De sterrekindertjes is herdruk uit de jaren twintig en zal voor sommige ouderen een bron van nostalgie zijn. ( Nicky)

2 ) Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft
Dit boek dat gaat over poep. Een geliefd onderwerp voor kinderen. “Toen de mol op een dag zijn hoofd boven de aarde uitstak om te kijken of de zon al op was gebeurde het…” De eigenwijze mol wil hoe dan ook weten wie er nou toch op zijn kop heeft gepoept, en maakt een rondje langs veel dieren om de poep te vergelijken met de drol die hij op zijn hoofd heeft. Een grappig boek met leuke, duidelijke illustraties en poep in alle soorten, maten, kleuren en geuren, waar kinderen (en ook ouders) keer op keer smakelijk om kunnen lachen. Ook handig voor tijdens de zindelijkheidstraining! ( Sandy J)

3 ) Het Koekemannetje 
Hoewel mijn kinderen inmiddels te groot zijn voor deze serie boekjes, hebben we altijd genoten van alle verhalen van De Gouden boekjes. Vooral Het Koekemannetje was ons favoriet. Het koekemannetje verscheen oorspronkelijk in Amerika in 1953. In Nederland verscheen dit boekje in 1956. ‘Op een dag bakt een oud vrouwtje een heerlijk koekemannetje. Maar toen nam hij de benen, zo de wijde wereld in.’ Alle gouden boekjes zijn rijk geïllustreerd, de verhaaltjes boeiend, niet te lang en daarom erg leuk om voor te lezen. ( Yvonne van der Wal)

4) Woezel en Pip ‘Op vakantie!’ (inclusief CD met meezingliedjes)
De bekende schattige hondjes Woezel en Pip die de beste vriendjes zijn, beleven samen hun avonturen in de Tovertuin met onder andere Tante Perenboom, de Zingende Tulpjes en De Wijze Varen. Er staan mooie tekeningen van de hondjes, hun vriendjes en hun avonturen in. Dus als je even geen zin hebt om je aan de tekst te houden, kan je zelf ook wat vertellen bij de leuke prenttekeningen. De bijbehorende CD is echt een meerwaarde. Er staan lieve en leuke liedjes op die bij de verhaaltjes passen en zijn erg leuk om te beluisteren voor je kind en jou. Erg handig ook om de CD zachtjes op de achtergrond aan te zetten als je kind niet kan slapen, zodat je kind alsnog op de lieve liedjes in slaap valt! (Saskia Mes-Born )

5) Het avontuur van Rinkelbel ( Walt Disney)
Het bekende elfje van Peter Pan schittert hier in haar eigen verhaal.
Rinkelbel maakt eigenlijk nooit iets echt spannends mee en daardoor heeft ze de slimme jongens ook nooit iets te vertellen. Als Peter Pan binnen komt luisteren de slimme jongens altijd vol spanning naar zijn verhalen over wat hij weer meegemaakt heeft.
Om in een goed straatje te komen bij Kapitein Haak bedenkt Vetje dat als hij Rinkelbel ontvoert Peter Pan haar wel komt redden. Op die manier kunnen ze dan Peter Pan te pakken krijgen. Als Rinkelbel uiteindelijk gevangen is krijgt Vetje spijt. Als Vetje het niet meer aan kan zien dat Rinkelbel zo zielig in het kooitje zit helpt hij haar ontsnappen. Even later komen Peter Pan en de slimme jongens om Rinkelbel te redden. Er volgt een gevecht en kapitein Haak raakt hierbij te water.  Als ze terug vliegen naar hun eiland willen Peter Pan en de slimme jongens alles van Rinkelbel weten. Voor het eerst luisteren alle jongens naar haar en heeft Rinkelbel een spannend verhaal te vertellen. Wat is ze blij!
Het verhaal van Rinkelbel maakt doordat zij zelf de hoofdrol in het verhaal heeft het boek ook goed geschikt voor meisjes. (Cindy Koehorst-Zwarts )

Wat is jouw favoriete kinderboek (om voor te lezen)?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Van de redactie | 5 x de leukste kinderboeken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top