Je bent hier
Home > Baby & Kind > 3x vloerkleden voor in de kinderkamer

3x vloerkleden voor in de kinderkamer

Als je kind eenmaal kruipt en druk is met spelen, is het ideaal als ze dit ook in hun eigen kinderkamer kunnen doen. En wat is in dat geval fijner dan een vloerkleed? Maar ook voor oudere kinderen is een vloerkleed in hun kamer om erop te spelen fijn. Om jullie te inspireren, ging ik op zoek naar de trends op dit gebied. Zo kwam ik drie inspirerende stijlen in vloerkleden tegen die jullie niet mogen missen.

vloerkledenDierenhuiden
Een van dé trends op het gebied van vloerkleden zijn de dierenhuiden. Deze worden niet voor niets door babyfotografen veel gebruikt, ze zijn voor de allerkleinsten heerlijk zacht. Bij Kwantum zag ik bijvoorbeeld een aantal leuke, zeer betaalbare schapenvachtjes in donkere kleuren. Waar de meeste fotografen overduidelijk dol op de lichte modellen zijn is de donkere variant met kleine kinderen in huis veel handiger. In tegenstelling tot de lichte varianten zul je vlekken namelijk er niet snel op zien en je kleine kan er lekker op spelen. Helaas zijn deze kleedjes meestal niet heel groot, maar een rendiervacht is dat wél. Deze kun je, naast de kinderkamer, ook in de woonkamer (voor de buis ) voor je kindje neerleggen om zo lekker op te kunnen spelen. En een bijkomende voordeel is trouwen dat een rendiervacht vaak mooi gemêleerd is met wit en bruin door elkaar.

vloerkleden 2Oosters en kleurrijk
Dat smaken nogal verschillen hoef ik, denk ik, niemand nog uit te leggen. Ben je dus niet zo van de dierenhuiden dan zijn er gelukkig nog genoeg opties. Kies in dat geval dan voor een kleurrijk vloerkleed. Momenteel zie je veel van deze vloerkleden met een Oosters printje. Als je kinderkamer wel een eyecatcher kan gebruiken, is dit zeker een optie. Ze zijn er bijvoorbeeld in een mix van kleuren of in echte lentekleuren. Lichtgroen, (oud)roze en turquoise zorgen hierbij direct een vrolijke sfeer.

vloerkleden 3Scandinavisch
Een derde type vloerkleed dat je nu echt veel ziet is toch wel de Scandinavische stijl. Hierbinnen vallen veel grijstinten, wit en strakke of geometrische patronen. Het zorgt in elk geval voor een echt rustpunt dat je kind misschien goed kan gebruiken. Veelgebruikte stoffen zijn jute en katoen, maar ook wol voor een wat warmere uitstraling.

Nou dat wij deze drie verschillende opties op dit gebied op een rijtje hebben gezet, hoop ik dat wij jou hiermee een handje hebben kunnen helpen in jouw zoektocht.

Dit artikel is een inspirerende samenwerking.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top