Je bent hier
Home > Headlines > 10 keuken-must haves die elke vrouw in huis moet hebben

10 keuken-must haves die elke vrouw in huis moet hebben

de40076f53cc78160a95320f4abd8ee1Als moeder moet je elke dag weer bedenken wat je op tafel zult zetten. Maar dat is sowieso onmogelijk zonder een paar vaste keukenitems. Er zijn talloze keukenspullen verkrijgbaar, die misschien allemaal handig zijn, maar lang niet allemaal direct nodig. Mommyonline zet tien onmisbare items op een rij.

  1. Met stipt op één: een duurzame pannenset. Je kunt nog zo’n lekker recept hebben; met de verkeerde pannen mislukken geheid je culinaire hoogstandjes. Het is even een investering, maar dan heb je er wel jaren plezier van.
  2. Een goed koksmes. Met één kwaliteitskoksmes heb je al die snijmachines eigenlijk niet nodig. Een scherp mes dat lekker in de hand ligt snijdt een heel stuk lichter, sneller en je krijgt er mooie grove, tot heel kleine stukken groente/vlees van. Een beetje koksmes kost aardig wat centen, maar telkens nieuwe messen aanschaffen omdat ze snel bot zijn geworden is op de lange termijn evenmin voordelig. Topmerken zijn o.a. Zwilling, Global en Wusthof. Laat ze regelmatig slijpen of koop er een slijpstaaf en/of slijpapparaat bij.
  3. Snijplank. Je kunt je groenten en vlees uiteraard niet snijden zonder een snijplank, tenzij je het geen probleem vindt dat je aanrechtblad vol krassen komt te zitten. Een glazen snijplank is hygiënischer dan een plank van hout of plastic. Bacteriën kunnen zich nestelen in de krassen en daar lekker gaan broeien. Nadeel van een glazen snijplank is dat het niet zo best is voor je messen. Wil je toch voor een houten plank gaan, kies dan eentje van grenen; daarvan wordt gezegd dat het een desinfecterende werking heeft. 8170784575_f484aeaf72_b-650x420
  4. Staafmixer. Met een staafmixer kun je je tomatensaus vol groenten pureren en je zoon laten geloven dat er absoluut géén ‘dingetjes’ in zitten. Of van twee avocado’s met wat kruiden en een kloddertje crème fraîche een heerlijke guacamole maken. En wat dacht je van een homemade tomatensaus van verse tomaten, voor op die zelfgemaakte pizza. Ook tijdens het bereiden van soepen kan een staafmixer onmisbaar zijn. Het is klein en het bespaart ruimte t.o.v. een blender.
  5. Keukengerei. Eigenlijk is dat natuurlijk niet één item, toch gooi ik ze op één hoop: opscheplepels, pollepels, bestek, gardes, vergieten, dunschillers en blikopeners; zonder keukengerei tover je geen fatsoenlijke maaltijd op tafel.
  6. Kookwekker. Een kookwekker voorkomt dat je pasta aan elkaar blijft kleven, het eigeel groenig wordt of je patat zwart. Ook handig als je meerdere broodjes achter elkaar in de oven wilt bakken. Zodra de wekker afgaat kun je de volgende lading in de oven schuiven.20110428qualityoneset
  7. Weegschaal. 250 gram suiker, 250 gram bloem of zelfrijzend bakmeel en 250 gram boter zijn naast de eieren de basis-ingrediënten voor een lekkere cake. Maar dan moet je natuurlijk wel een weegschaal hebben.
  8. Maatbeker. Een maatbeker is handig om vloeibare ingrediënten af te meten.
  9. Keukenschaar: handig om kruiden te knippen en pakjes te openen, maar ik gebruik het zelfs om iets te lange zuurkoolslierten kleiner te knipper terwijl het kookt.
  10. Keukenmachine. Zelf gebruik ik ‘m niet vaak, maar ik noem ‘m toch als je dol bent op koken: een keukenmachine snijdt je ingrediënten nooit zo klein en fijn als je dat kunt doen met een mes. Je kunt ermee malen, hakken, blenden, mixen, kortom er van alles mee op tafel toveren. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om af en toe zelfgemaakte pesto te maken. Je gooit alle ingrediënten in de machine en hakt alles in een paar minuten tot een vloeibare brij.

Welke keukenspullen zijn voor jou onmisbaar?

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

2 thoughts on “10 keuken-must haves die elke vrouw in huis moet hebben

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top