Je bent hier
Home > Headlines > Zorgverzekering voor kinderen

Zorgverzekering voor kinderen

Iedereen die in Nederland woont is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Zo ook kinderen. Zij kunnen tot hun 18e op de polis van hun ouders staan. Voor kinderen jonger dan 18 hoeft geen premie betaald te worden, de overheid financiert dit.  Kinderen gaan premie betalen vanaf de 1e dag van de maand, volgend op de maand waarin ze 18 jaar worden.
Bijvoorbeeld: als een kind 18 jaar wordt op 1 november 2016 dan is hij of zij premie verschuldigd vanaf 1 december 2016.

Hoe ziet de zorgverzekering eruit?
Meestal worden kinderen automatisch bijgeschreven op de polis van de ouder die het beste verzekerd is. Het kind is dan precies hetzelfde verzekerd als de hoofdverzekerde. Je doet er slim aan om het vergoedingenoverzicht van jouw zorgverzekeraar goed door te lezen: er zijn namelijk ook speciale vergoedingen voor kinderen. Als jij en je partner een andere zorgverzekering hebben, kijk dan wie de beste dekking heeft.

Aanvullende verzekering voor een kind

Heeft je partner een aanvullende verzekering? Of heb jij zelf een aanvullend pakket? Kinderen tot en met 18 jaar kunnen op dezelfde gezinspolis gratis worden meeverzekerd! Als ouders niet dezelfde aanvullende verzekering hebben, kunnen kinderen aangemeld worden voor het meest uitgebreide pakket van de ouder. De mogelijkheid bestaat ook om een uitgebreid pakket speciaal voor je kind te nemen.

Zorgtoeslag
Iedereen met een basisverzekering kan vanaf het 18e levensjaar zorgtoeslag aanvragen. Ook als je kind bijna 18 wordt kun je alvast een aanvraag voor zorgtoeslag doen. Zorgtoeslag is in het leven geroepen als tegemoetkoming voor de kosten van de zorgverzekering.

Zorgverzekering met korting
Een zorgverzekering kost veel geld. Daarom biedt het consumentencollectief UnitedConsumers de zorgverzekering van VGZ aan met korting. Je ontvangt 10% korting op de basisverzekering VGZ Ruime Keuze en VGZ Eigen Keuze. Op de goedkoopste budgetvariant VGZ Goede Keuze ontvang je 5% korting op de premie in 2016.

Bron: UnitedConsumers

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top