Je bent hier
Home > Headlines > Zo maak je dus de magnetron moeiteloos schoon

Zo maak je dus de magnetron moeiteloos schoon

Moeite met huishoudelijke taken heb ik in het algemeen niet, maar toch zijn er een aantal taken die ik liever niet doe of zo lang mogelijk uitstel. Dat het op een gegeven moment echt niet meer uitgesteld kan worden is voor mij in sommige gevallen een teken om manlief heel lief (of juist heel boos) en indien nodig om te kopen om desbetreffende taak op zich te nemen. Nou moet ik heerlijk bekennen dat deze methode helaas veel minder efficiënt is dan dat ik zou willen. Maar toch gebeurt het zo nu en dan dat manlief de handen uit de mouwen steekt en (met tegenzin?) aan het schoonmaken gaat.

Met tegenzin bedoel ik dus dat je duidelijk kunt zien dat hij er (vanzelfsprekend) geen plezier in heeft. Want ja.. wie vindt het schoonmaken van een vieze magnetron nou leuk om te doen? Manlief niet en ik al helemaal niet, maar toch scheen hij het laatst niet bepaald erg te vinden. Hoe dat komt? Manlief heeft een nieuw manier om de magnetron schoon te maken ontdekt. Een manier van schoonmaken die velen blijkbaar al kennen maar your truly dus niet… Als ik nu terugdenk aan alle jaren dat ik schrobbend de magnetron ging schoonmaken, kan ik wel janken…

Het is dus heel simpel. En het maakt niet eens uit hoe vies en of vettig je magnetron is, je kunt het zonder gedoe, inspanning en vooral zonder schrobben geheel schoon krijgen. Hoe ga je te werk? Je neemt een ruime bak met heet water (halfvol), kokend water kan ook, en doe er een ruime hoeveelheid afwasmiddel bij. Een glazen schaaltje dat geschikt is voor de magnetron kan uiteraard ook. Dit zet je vervolgens in de magnetron en sluit deze af. Zet de magnetron op de hoogste stand en laat deze enkele (2 tot 5) minuten draaien. Wanneer de magnetron gestopt is laat je, met gesloten deur, het mengsel ruim 5 tot 10 minuten afkoelen. Haal hierna voorzichtig het bakje met water uit de magnetron en je kunt met een vochtig doekje of vochtige spons het vuil zo eraf vegen. De stoom van het hete water zorgt er namelijk voor dat viezigheid los geweekt wordt.

Indien je de magnetron bij een eerste poging niet schoon krijgt, kun je de stappen herhalen. Afhankelijk van het vermogen van je magnetron heeft het sopje namelijk een langere tijd nodig om goed te kunnen stomen. En dus het vuil los te kunnen weken.

Naast de combinatie water en afwasmiddel zijn er kennelijk diverse variaties dat evengoed werken. Zo heb ik gelezen dat een bakje water en azijn hetzelfde resultaat geeft. Maar ook de combinatie water en citroensap. In beide gevallen zorgt het water (stoom) voor het reinigingsgedeelte en de azijn of citroen voor frisheid in de magnetron.

Ik vraag mij nog steeds af hoe ik dit niet eerder geweten heb. Dit heeft mij ontzettend veel polspijn kunnen besparen, zucht…zucht….zucht…

Doe je dit voor het eerst dan adviseer ik wel om in de buurt van de magnetron te blijven. Echter niet te dicht bij de magnetron…

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top