Je bent hier
Home > Headlines > Van de redactie |  Waarom wij van kerst houden

Van de redactie |  Waarom wij van kerst houden

Het aftellen is begonnen, met nog maar slechts een nachtje slapen, staat kerst voor de deur. Het is de donkere periode van het jaar waarin we allemaal meer naar warmte en samenzijn verlangen. De tijd om gezellig extra tijd met geliefden door te brengen en wat eten betreft je te laten gaan. Het is de periode waarin er een speciale sfeer in de lucht hangt. Kerst doet iets met ons allemaal. Hieronder vertellen we van de redactie waarom wij zo van kerst houden. kerstboom 0

Nicky: Kerst is denk ik wel het enige feest waar ik me zo enorm op kan verheugen en naar kan verlangen. Het is de tijd van het jaar dat er – denk ik – meer vrede op aarde heerst en de mens ook veel dankbaarder is. De mens is veel gezelliger en de sfeer buiten is harmonieus. Ik ben dol op de kerstsfeer, zowel binnenshuis als buitenshuis.
Het hele proces naar de kerstdagen is heerlijk. Kerstboom uitzoeken en optuigen en het huis versieren samen met de kinderen. De blije kindergezichten, de kerstliedjes en meeblèren, de cadeautjes onder de kerstboom, het kerstontbijt en het kerstdiner met het gezin en het samenzijn; dat zijn een paar punten die Kerst zo mooi en bijzonder maken. Wat kan ik van de kerstperiode genieten!

Sandy J: Ik ben vooral dol op de dagen voor Kerst. Het huisje gezellig maken, cadeautjes kopen, de lichtjes overal en de muziek die je hoort. Ik hou ervan. Sinds 2006 is onze kerst anders. Mijn oudste zoon is dat jaar geboren op tweede kerstdag en ik wil dat we dan ook een verjaardag vieren en geen kerst. Er komt die dag dan ook geen kerstkransje of ander kerstgerelateerd voedsel op tafel maar ‘verjaardagsfood’. Tweede kerstdag is daarom van onze kalender geschrapt. En eigenlijk is dat wel zo relaxed. Geen verplichte familiebezoekjes meer want we zien ze allemaal tegelijk op de verjaardag. Kerstavond en eerste kerstdag doen we waar we zin in hebben, en dat maakt de kerst toch een stuk aangenamer.

Geertje Boekhouder:  Ik ben dol op kerst vanwege het sfeertje, het samenzijn, maar vooral de gezelligheid. Ik vier het dan ook graag met veel familie en vrienden. Ik hou van tradities en wil mijn dochter ook kerst laten beleven zoals mijn man en ik dat deden.

Saskia Mes-Born: De lichtjes van de kerstboom en de kaarsen aan als het buiten pikkedonker is, heeft wel iets heel gezelligs in deze kerstperiode. Ook fijn om even tijd voor elkaar en familie te nemen om een hapje te eten of naar de bioscoop te gaan. Oh ja, het ultieme kerstgevoel heb ik ooit beleefd in Lapland toen ik daar de kerstman ontmoette in Rovaniemi op de poolcirkel (ondanks dat het geen december was 🙂

Cindy Koehorst-Zwarts:Ik vind het altijd heerlijk om de kerstdagen met de familie door te brengen. Sinds wij kinderen hebben proberen we een beetje eigen tradities te maken en nu hebben ze de leeftijd dat ze dit ook snappen. Ik heb heel mooie herinneringen aan de kerstochtenden; mijn vader die een van ons vroeg in de ochtend uit bed kwam halen om samen met hem het kerstontbijt klaar te maken. Deze herinneringen wil ik voor onze eigen kinderen ook maken.
Verder vind ik gewoon de hele sfeer in huis altijd zo warm en gezellig.  Genieten van de versieringen en de mooie lichtjes in en om het huis. Het optuigen van de kerstboom laat ik al jaren aan mijn man over. Met hier een daar een uitzondering. Die kan dit namelijk veel beter (vindt ie zelf). Als het dit jaar ook nog eens een witte kerst wordt zie ik er nu al naar uit om lekker te gaan sleeën met de kids of heerlijk naar het bos te gaan.

Yvonne van der Wal: Toen ik in een vorige relatie zat, konden de kerstdagen mij gestolen worden. Hoe leuk en gezellig ik het ook vond bij mijn toenmalige (schoon)familie, het wordt wat lastig als van beide kanten de ouders gescheiden zijn, zodat je vier bezoeken in twee dagen moet proppen. Zo vierde ik dus nooit Kerstmis zoals ik het zelf graag wilde. Sinds een paar jaar is dat anders. Toen onze kinderen klein waren en we met slabbetjes, flesjes, spenen, speeltjes en luiers moesten slepen was ik het zat. Waarom moest ik eigenlijk altijd naar anderen toe? Voortaan vieren we het gewoon thuis. Geen gesleep, geen stress, mijn dagen indelen zoals ik het zelf wil, films kijken en wie langs wil komen is gewoon welkom. En elk jaar gaan we ouderwets gourmetten, met een heerlijke carpaccio vooraf. Daarna uitbuiken en op de achtergrond nog wat hilarische flarden opsteken van de films Scroodge, National Lampoon’s Christmas Vacation, Home alone, The Christmas list, Santa Claus, en de iets treurige maar mooie film One Magic Christmas. Ja, nu kan ik oprecht zeggen dat ik dol ben op Kerstmis.

Wat betekent kerst voor jou?

Merry x-mas!!

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top