Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Waarom voor verjaardagen sparen slim is

Money Monday: Waarom voor verjaardagen sparen slim is

Waarom voor verjaardagen sparen slim is

Mijn dochter werd twee weken geleden 6 jaar! Ik had mij dit keer goed voorbereid. Ik had 500 euro gereserveerd voor haar verjaardag. Genoeg geld, zou je denken…

Als eerst kocht ik haar verjaardagskleding. Mijn moeder kocht elke verjaardag nieuwe kleding voor mij en deze traditie zet ik door. Mijn kinderen krijgen op hun verjaardag nieuwe kleding. Ik kocht een leuk pakje bij de Hema. Het was in de sale, maar ik was toch 35 euro kwijt. Mijn dochter wilde een superheldenfeestje, dus ik kocht bij de H&M een spidermanpakje voor haar en een batmanpakje voor haar broertje. Kosten 60 euro.
Mijn dochter is al bijna een jaar bezig met haar verjaardag. Ze had veel wensen (lees: eisen). Zo wilde ze zes cadeautjes, omdat ze 6 werd. Een van de cadeaus moest een tablet zijn! Een tablet is een duur cadeau, maar aangezien haar oude tablet van de zomer kapot is gegaan en zij en haar broer regelmatig ruzie hadden over de zijne was het voor mij het geld ( en de rust) waard. De tablet en de hoes kostte 220 euro. Ik was wel slim genoeg om de tablet en de hoes apart in te pakken. Ze kreeg ook een trui en nieuwe laarzen cadeau. Dingen die ze toch al nodig had. De trui en de laarzen waren ongeveer 60 euro. Ze kreeg ook speelgoed; een pawpatrolwagen en een sleutelhanger van spiderman.

Ik kan er lang over schrijven, maar het budget van 500 euro heb ik ruimschoots overschreden. Twee verjaardagstaarten, een feestje in een indoorspeeltuin, de traktaties, het eten, de versiering. Niets was te veel. Het geld wandelde mijn portemonnee uit.

Ik heb mij afgevraagd; waarom geef ik zoveel geld uit aan een verjaardag. Ik lijk geen grenzen te hebben als het gaat om verjaardagen en feestjes. Wat is mijn moneymindset als het gaat om feestjes? Op verjaardagen wil ik mijn kinderen alles geven wat ze willen. Waarschijnlijk heb ik dit geleerd van mijn moeder. Ik kreeg op mijn verjaardag ook alles wat ik wilde. Niets was te gek. Ik heb zelfs een verjaardag gevierd in een ouderwetse tram; gewoon omdat het kon. Nu ik mijn eigen kinderen heb, wil ik ze ook alles geven op hun verjaardag. Het is een dag die gevierd mag worden!

Budgetteren betekent niet dat je geen geld mag uitgeven. Het betekent dat dat je kiest waaraan je het geld uitgeeft. Ik geef dus graag geld uit aan verjaardagen. Dat betekent dat ik het beter moet budgetteren. 500 euro per verjaardag is niet voldoende. Volgend jaar wil ik 1000 euro reserveren.

Hoe heb ik deze verjaardag bekostigd? Mijn dochter is begin oktober jarig. Begin oktober kreeg ik ook kinderbijslag. De kinderbijslag ging op aan haar verjaardag!

Geld uitgeven aan verjaardagen vind ik dus niet zo een probleem. Zolang ik het geld heb, wil ik hier geen concessies doen. Een groter probleem vind ik dat de volgende verjaardag over 6 weken is. Geloof mij; dan ga ik ook los. De vraag is alleen; van welk geld? Het verjaardagbudget is namelijk op?

Geven jullie ook veel geld uit aan verjaardagen en feestjes?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top