Je bent hier
Home > Baby & Kind > Tiener | Waarom tieners hun eigen kleding willen kopen

Tiener | Waarom tieners hun eigen kleding willen kopen

kledinggeldAls kinderen ouder worden, lijkt het wel of ze het bijna nergens meer met hun ouders over eens zijn, zo ook op het gebied van kleding. Hoe zou dat komen?

Een voordeel van het ouder worden is dat je bewuster wordt, je kijk op dingen verandert ook. En je mag steeds meer beslissingen zelf gaan nemen. Waar je vroeger met bijna elk kledingstuk dat je van je ouders kreeg tevreden was, ben je als tiener veel kieskeuriger. Dat is natuurlijk ook wel logisch. Wanneer je ouder wordt ontwikkel je een eigen kledingstijl en dan wil je ook zelf kunnen bepalen wat je aantrekt. En gelukkig mag je als tiener in veel gevallen je eigen kleding uitkiezen.

Als tiener let ik redelijk veel op mijn uiterlijk en mijn eigen stijl. Net als anderen wil ik er verzorgd uitzien en er goed bijlopen. Het afgelopen jaar heb ik een eigen kledingstijl ontwikkeld dat bij mij past en waar ik mij goed in voel. Dit is voor mij de reden dat ik als tiener vaak niet meer tevreden ben met de kleren die mijn ouders voor mij halen.

Mijn eigen kledingstijl is casual; niets te extreem maar gewoon lekker comfortabel. Kleding moet voor mij, met als voorwaarde dat het comfortabel zit, er ook sportief uitzien. Maar behalve sportief, moet het er ook leuk uitzien. Mijn kleding moet qua vorm bij mijn lichaam passen. Mijn kleding zit dus relatief “strak” aan mijn lichaam.

Ik houd mij niet echt bezig met mode, in de zin van: wat is “in de mode” en wat is “niet in de mode”. Ik draag gewoon wat ik leuk vind en wat bij mijn stijl past. Ik ben niet echt iemand die per se met de modetrends meegaat. Maar er leuk uitzien vind ik wel belangrijk.

Het vinden van een stijl die bij je past kan tijd kosten. Je moet weten wat je belangrijk in een kledingstuk vind. Ik ben zelf sportief en mijn kleren stralen dat ook uit. Ik kan als voorbeeld altijd wel een balletje met vrienden trappen zonder dat mijn kleding in de weg zit. Ik loop natuurlijk niet alleen maar in joggingbroeken rond. Joggers die nu in zijn vind ik ook heel leuk en ik draag ze graag. Zoals met alle kledingstukken gaat het erom hoe je ze combineert. Probeer van alles en kijk dan wat jij fijn vindt zitten. Om een eigen stijl te vinden moet je open staan om verschillende stijlen uit te proberen. Maar natuurlijk moeten ouders tieners de mogelijkheid bieden om te ontdekken wat bij hen past. Ik heb gelukkig de vrijheid dat ik van mijn ouders zelf mijn eigen kleren mag uitzoeken. En tot nu toe vinden ze mijn kledingstijl leuk en goed bij mij passen.

Wij jongeren willen nou eenmaal onze eigen stijl creëren, en weten soms niet zo goed hoe wij dat moeten verwoorden naar onze ouders. Daardoor ontstaan er misverstanden die soms tot ruzies kunnen uitlopen. Dit soort scenario’s kun je het best vermijden door met elkaar over jullie verschillende meningen te hebben. En misschien kunnen jullie dan tot een soort compromis komen.

En aan alle ouders die de gedachte hebben dat hun kind het niet aankan om alleen kleren te kopen, heb ik nog één tip: ga lekker samen winkelen!

Nichano is van bouwjaar 2000, gymnasiumleerling en broer van 2 broertje en 2 zusjes.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top