Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Waarom ik een nieuwe spaarhack nodig heb

Money Monday: Waarom ik een nieuwe spaarhack nodig heb

Waarom ik een nieuwe spaarhack nodig heb

Jullie weten het! Ik heb een gat in mijn hand! En elk jaar heb ik stiekem hetzelfde doel; meer sparen! Elke keer probeer ik iets nieuws. Ik deed mee aan een spaarchallenge. Elke week zette ik wat geld opzij. Aan het eind van het jaar had ik 1500 euro gespaard. Ik heb zelfs geld naar mijn man overgemaakt om op die manier te sparen. Als ik mijn geld wilde moest ik het aan hem vragen. Aangezien ik erg onafhankelijk ben, vond ik dat een ding. Afgelopen jaar heb ik gewerkt met potjes op mijn ING- rekening, maar ik moet eerlijk zijn. Als ik in een uitgeefbui zat, dan leegde ik de potjes. Zo heb ik het potje ‘nieuwe auto’ al een paar keer in de Action opgemaakt.

Afgelopen maand kreeg ik een 13de maand! Heerlijk. Ook kreeg ik kinderbijslag. Fantastisch! En daar ging mijn geld weer. Het liep weg. Ik heb mijn rekening bekeken. Ik heb ongeveer 700 euro uitgegeven aan onnodige dingen. 700 euro is bijna 1 ticket naar Suriname. Ik moet dus echt veranderen als ik mijn doelen wil bereiken. Simpel gezegd; ik moet minder geld uitgeven!

Nu heb ik een nieuwe spaarhack verzonnen. Ik heb namelijk twee rekeningen bij twee verschillende banken. Afgelopen oktober is het pasje van mijn ene rekening vervallen. Ik heb dus geen werkbare pas van die rekening. Het is misschien heel kinderachtig, maar ik heb geen nieuwe pas aangevraagd. Ik wil maandelijks geld storten op de rekening. Zo kan ik sparen, zonder dat ik er aan kan komen. Ik hoop zo een mooi bedrag te sparen. Ik wil pas aan het einde van het jaar een nieuw bankpas aanvragen en kijken hoeveel ik heb gespaard! Nu nog het geld van de ene rekening overmaken naar de andere rekening…

Hebben jullie moeite met sparen en wat zijn jullie spaarhacks?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top