Je bent hier
Home > Headlines > Verstopping bij zwangerschap: Wat te doen en wat bij mij helpt

Verstopping bij zwangerschap: Wat te doen en wat bij mij helpt

Wanneer je zwanger bent kun je in de meeste gevallen op enkele zwangerschapskwaaltjes rekenen. Ook ik kan hier over mee praten. Grootste boosdoener bij al mijn zwangerschappen is de vreselijke misselijkheid dat gerust de hele zwangerschap aanhoud. Maar ook verstopping, oftewel obstipatie, is voor mij geen onbekende kwaaltje. Gelukkig zijn er diverse simpele toepassingen om de darmen te stimuleren. Wat voor mij persoonlijk werkt lees je hieronder.

Verstopping bij zwangerschap

Dat je darmen tijdens de zwangerschap langzamer werken is heel normaal. Deze worden immers door de steeds groter wordende baarmoeder weggedrukt waardoor ze in de knel komen te zitten. Als gevolg krijg je met verstopping te maken en wordt poepen lastig. En de veranderende hormonale werking in je lichaam die de spieren in je darmwand verlapt helpt ook niet bepaald mee. Een moeilijke stoelgang is natuurlijk geen pretje, zeker wanneer je ook nog eens veel (buik)pijn door ondervindt. Maar wat kun je nou tegen verstopping tijdens de zwangerschap doen?

Wat kun je tegen verstopping tijdens de zwangerschap doen?

Vaak wordt er geadviseerd om veel vezelrijk voeding te eten en voldoende te drinken. Dit schijnt de darmen te stimuleren om weer op gang te komen. Maar ook door voldoende te bewegen help je de darmen te activeren. En dan maar hopen dat je weer normaal naar de wc kunt.

Met enkel veel drinken bereikte ik niets. En het eten van vezelrijk voedsel is bij mij een ding: mijn lichaam, oftewel de baby, accepteer heel veel niet.  Alleen al door de geur van veel producten word ik misselijk en het dan nog naar binnen krijgen een uitdaging. Voldoende bewegen is door mijn zware bekkenpijn uitgesloten. Ik breng mijn dagen grotendeels in bed door wat dus ook niet bevorderlijk voor mijn stoelgang is. Veel vezelrijk voeding eten, voldoende drinken en voldoende beweging is voor velen effectief maar voor mij dus niet.

Wat bij mij tegen verstopping helpt

Wat in mijn situatie een positieve werking heeft, is simpelweg in de ochtenden, op lege maag,  gekookt water te drinken. Dit stimuleert de darmen en zet de proces van ontlasting weer op gang. En verder natuurlijk de hele dag door voldoende drinken.

Heb jij last van verstopping, probeer dan de diverse tips om er achter te komen wat voor jou wel of niet helpt.

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is follow-on-instagram.jpg
Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top