Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Uit mijn comfortzone stappen en voor jurken shoppen

Uit mijn comfortzone stappen en voor jurken shoppen

Wie mij kent weet dat ik niet het type ben dat graag jurken of rokken draag. Het is vooral gevoelsmatig maar ik voel mij in deze kledingstukken niet geheel op mijn gemak. Het prettigst voel ik mij toch wel in (spijker)broeken. Desalniettemin kocht ik vorige jaar een viertal jurken. Waarom ik de stap gemaakt heb om jurken te gaan dragen lees je in dit artikel.

Na vele jaren jurken (en rokken) dus ontweken te hebben, besloot ik begin vorige jaar, als onderdeel van ‘uit mijn comfort-zone treden’ op zoek naar jurken te gaan waarin ik mij wel prettig bij zal voelen. Het werd een heuse zoektocht. Tientallen webshops doorzocht ik om te kunnen ontdekken welke type jurken bij mij in de smaak zouden vallen. En zo kwam ik uit bij de zogeheten ‘blazer jurken’. Ik vond de meeste modellen erg leuk uitzien, niet enkel bij slanke maar zeker ook bij plus-size dames. Eenmaal tot de ontdekking gekomen dat dit de type jurken zijn waar ik enthousiast van word, had ik mijn zinnen gezet om minsten één leuk model te vinden. En wat mij betreft is dit meer dan prima gelukt.

Het was puur bij toeval en zeker onverwachts dat ik bij La Chica, een winkel die ik geregeld straal voorbij liep, een jurkje vond die ik wel wilde passen. Een jurkje waar ik enorm enthousiast over was. Normaliter ben ik erg huiverig als het om het passen van kledingstukken gaat. Maar in het geval van het jurkje kon ik haast niet wachten om te kunnen zien hoe deze bij mij zou staan. En wat was ik positief verrast! Mijn tevredenheid uitte zich in het kopen van het jurkje. Niet enkel in het zwarte uitvoering dat mijn aandacht wist te trekken maar ook nam ik twee andere kleuren mee. Ik kocht de jurk dus niet in één, maar in drie verschillende kleuren. Ja.. echt! En wat ben ik er nog steeds erg blij mee!

Naast de drietal jurken vond ik een weekje later, in dezelfde winkel, een ander jurk waar ik ook fan van werd. Het jurkje met leger-print had ik van een paspop weg laten halen. Het was namelijk het laatste exemplaar en ik had mijn zinnen gezet om het jurkje te passen. En het bleef niet bij passen alleen, het jurkje ging mee naar huis.

Zowel de blazer- jurken als de leger-print jurkje vind ik, nu een jaartje later, nog steeds heel leuk. En daarnaast voel ik mij in deze jurkjes goed bij. Weliswaar draag ik ze standaard met panty eronder maar wie weet komt ook hier gauw verandering in. Dan kan ik nog verder uit mijn comfort-zone treden en jurken met blote benen dragen. Maar voor nu vind ik het zo wel prima.

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top