Je bent hier
Home > Columns > stoffenbeestjes

stoffenbeestjes

stoffenbeestjesIk beken, ik heb totaal niets met schoonmaken.  Huishoudelijke taken zoals badkamer, toilet en keuken schoonmaken behoren absoluut niet tot mijn favoriete bezigheden. Ik denk dat heel veel vrouwen zich wel hierin vinden. Maar desondanks moeten deze ruimtes geregeld onder handen genomen worden. Want waar geleefd wordt, moet hygiënisch gezien bijgehouden worden. Maar als ik het kan uitstellen doe ik dat ook gerust.

Met vijf opgroeiende kinderen kan ik het daarentegen niet maken om niet dagelijks, minstens twee keer, met de stofzuiger door de woonkamer te gaan. En dat doe ik ook, want doe ik dit niet dan is de woonkamer aan het einde van de dag in een beginnende vuilnisbelt veranderd met restanten van het ontbijt. Het vervelende van bijvoorbeeld hagelslag is dat die hagels werkelijk overal terechtkomen. Een dagje niet stofzuigen is een dagje niet goed gefunctioneerd.

Waar ik in het huishouden echt niet tegen kan en waar ik echt constant mee bezig ben is stof. Het nestelt zich op alle meubels, vooral op zwarte meubels blijf ik het vinden. Het werkt bij mij dan ook automatisch om stof met mijn handen snel weg te vegen of er met een (nat) billendoekje overheen te gaan. Wie kan mij eigenlijk uitleggen hoe het komt dat stof zich zo snel kan nestelen?

Ken je dat gevoel? Dat je je door al dat stof geplaagd voelt? Maak je schoon, ligt er de volgende dag weer een laag. Alsof ze net als in onderstaand filmpje aan het vieren zijn dat ze je weer eens dwars kunnen liggen.

De woonkamer stofzuigen is iets wat veel ouders dagelijks móeten doen. De hoeken en plekjes onder de meubels zijn geen plaatsen die direct opvallen maar ook daar verzamelt stof zich. Geregeld stofzuigen moet, tenzij je, zoals in het filmpje, onuitgenodigde ‘stoffenbeestjes’ wilt verzamelen. Dit schoonmaakproces maakt LG, met zijn Hom-Bot Square stofzuiger, net wat makkelijker. Hiermee jaag je alle ‘stofbeestjes’ de schrik om het lijf en zo de stofzuiger in. De  Hom-Bot Square zuigt met precisie en mist dus geen enkel stofwolkje, en dat geheel zelfstandig. Dat noem ik nou relaxed huishouden!

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top