Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Review | Philosophy Full of Promise for eyes

Review | Philosophy Full of Promise for eyes

Bekende huid- en cosmeticaspecialisten, onder wie Jetske Ultee en Paula Begoun, zeggen dat oogcrèmes overbodig zijn omdat ze doorgaans dezelfde basis-ingrediënten bevatten als de dagcrèmes uit een lijn. Daarbij bevatten ze (meestal) geen SPF terwijl dat júist op de oogleden van belang is. Volgens hen zijn oogcrèmes enkel bedoeld als marketingtruc om meer uit jouw portemonnee te krijgen.

Toch is het natuurlijk wel fijn om de huid rondom je ogen extra te verwennen; vooral die van mij kunnen wel wat extra’s gebruiken, en een oogcrème kan ik elk geval nooit kwaad doen. Mijn huid voelt dan toch minder droog en ruw en droogtelijntjes zijn minder zichtbaar.

Waar de meeste oogproducten uit één tube bestaan met daarin één product, is Philosophy Full of Promise voor de ogen een verrassende uitzondering op de regel. Philosophy Full of Promise for eyes bevat twee verschillende oogcrèmes met elk z’n eigen samenstelling: een voor op je oogleden en een voor onder je ogen. Aan elke kant zit een pompje dat het product er netjes uit doseert.

Als ik het aanbreng (zachtjes inkloppen met je ringvinger) merk ik inderdaad het verschil tussen de twee producten. De bestanddelen van de crème voor onder je ogen voelen iets wateriger aan dan die voor op je oogleden. Dat is wel prettig; een vettige oogcrème op je oogleden zou niet zo prettig zijn en plakkerig aanvoelen, dat is nu niet het geval.

De ingrediënten

De oogcrème voor de oogleden betreft vooral een basis van sterk vochtregulerende stoffen waaronder glycerine en butylene glycol (lijkt op probylene glycol maar dan lichter van textuur en nee, deze stof kan géén kwaad!), maar bevat ook vochtabsorberende stoffen waaronder silica (is een veilig soort mineraalpoeder dat verkregen wordt uit o.a. zandsteen en graniet, dat in cosmetica als verdikkingsmiddel wordt gebruikt) en kaoline (kleisoort). Die laatste ingrediënten verklaren de niet vettige textuur. Verder zie ik vitamine E (tocopherol), koffieplant-extract (werkt als anti-oxidant tegen huidveroudering), Kigelia fruit extract (schijnt geneeskrachtige eigenschappen te hebben) en een aanzienlijke hoeveelheid bifida ferment lysate, wat gewonnen wordt uit natuurlijke suikers en DNA-herstellende eigenschappen heeft. Dat klinkt goed allemaal!

De crème voor de onder de ogen bevat met name verzachtende en vochtregulerende eigenschappen waaronder sheaboter (fijn!), siliconen (vinden sommigen wat minder, maar is een zeer stabiele stof dat uitstekend vocht vasthoudt) glycerine en ook hier weer de butylene glycol, Kigelia en silica. Tevens zie ik de stof squalane; een olie die gewonnen wordt uit haaienlevertraan en sterk anti-oxiderende en anti-huidverouderende eigenschappen heeft.

Zoals ik het zie, zitten er in beide crèmes goede en huidvriendelijke ingrediënten waarvan sommige in beide crèmes terug te vinden zijn, maar de samenstelling en volgorde van de crèmes zijn wel degelijk anders. Philosophy is een hoogkwalitatief merk dat in de betere parfumerieën te vinden is en ik had eigenlijk dan ook niet anders verwacht dan dat deze oogcrème goed en fijn zou aanvoelen. En het voldoet aan die verwachtigen, zeker op korte termijn. Op lange termijn moet je geen wonderen verwachten, want geen enkele oogcreme zal je wallen en/of rimpeltjes doen laten verdwijnen, zeker niet als wallen uit vet bestaan; die kun je uitsluitend verwijderen door middel van cosmetische chirurgie. Indien je wallen uit vocht bestaan, dan is het een kwestie van meer slapen, meer water drinken, minder koffie, niet roken en niet te zout eten.

Philosophy Full of Promise for eyes koop je nu met 21% korting op de adviesprijs bij ICI Paris XL voor € 37,44.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top