Je bent hier
Home > Baby & Kind > Review | Crayola Kleurproducten

Review | Crayola Kleurproducten

Crayola 3Mijn dochters (7 en 5) verschillen precies twee jaar van elkaar en kunnen in de meeste gevallen erg leuk met elkaar spelen. Op het moment is schooltje favoriet. Voor mij onbegrijpelijk. Hebben ze eindelijk vakantie doen ze de hele dag door alsof ze op school zitten inclusief rekenen, eten, pauze en buitenspelen. Samen met hun poppenfamilie kunnen zij zich uren vermaken en zo nu en dan is ‘één van de broers’ (zoals de meiden hun broers noemen) ‘slachtoffer’ en moet hij plaatsnemen in het klaslokaal. Om het schoolleven zo goed mogelijk na te bootsen maken ze gebruik van hun eigen – naar huis meegenomen – schoolwerkjes. En omdat ook de juffrouw soms wat hulp kan gebruiken, geef ik ze wanneer erom gevraagd wordt opdrachten om uit te voeren. Voor mij een uitgelezen kans om hun creativiteit aan te moedigen.

Afgelopen week liet ik de kids, door middel van een ontvangen giftbox, kennismaken met Crayola. Crayola is een meer dan 100 jaar oud bedrijf dat, door een scala aan creatieve producten van hoge kwaliteit aan te bieden, bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. De producten van Crayola zijn aangepast aan elke leeftijd en zijn afwasbaar (van huid, kleding en meubels). Eind vorig jaar is Crayola op de Nederlandse markt geïntroduceerd en wij maken er kennis mee.

Vooral doordat de producten wasbaar zijn zorgt ervoor dat ik fan ben geworden. Kinderen hebben soms het idee dat ze Van Gogh zijn en hun creatieve uitspattingen bijna op alles uit de vrije loop kunnen uiten. Ondanks dat het natuurlijk heel lief bedoeld is om op de grote spiegel of op het zojuist gelapte raam een mooi kunstwerkje voor mama te maken is je dankbaarheid op dat moment ver te zoeken. Wanneer de gebruikte producten dan makkelijk te verwijderen zijn is je tolerantieniveau veel hoger en voorkom je veel frustratie.Crayola 2Het ontvangen pakketje bevat maar liefst 13 verschillende Crayola kleur- en knutselproducten om lekker creatief mee aan de slag te gaan. Zo zit er, naast de diverse soorten stiften, ook een setje veiligheidsscharen in, een doosje stoepkrijten en kleurplaten in verschillende thema’s. En als cadeau zit er ook nog eens een fotomobiel bij, om alle gemaakte creaties op te hangen. De kids konden haast niet wachten om met de producten aan de slag te gaan. Ik kon dus niet anders dan de schoolspelers, inclusief het op bezoek zijnde neefje en nichtje, de opdracht geven om de producten op de proof te stellen. “Leef je maar uit”, luidde mijn bevel 🙂

Zoals hierboven al vermeld staat zijn de producten aangepast aan elke leeftijd en uit de verschillende leeftijdscategorie ontvingen wij wel iets.
De Mini Kids collectie (12 tot 36 maanden) is speciaal ontworpen voor kleine handjes met grote plannen.
De producten uit de Color Wonder collectie, voor kinderen vanaf 3+, hebben transparant inkt dat alleen op speciale Color Wonder papier verschijnt. Magisch voor kinderen en zorgeloos voor ouders!
Met de Washable Window Markers (raamstiften) kunnen kids (3+) op ramen en glas tekenen zonder dat mama of papa boos wordt. Hun kunstwerkjes kunnen eenvoudig weggeveegd worden met een droge doek of een beetje water. Een compleet andere ervaring dan kleuren op papier!
De Twistables (draaikleurpotloden ) geven een leuke draai aan kleuren en tekenen. Door heel eenvoudig aan het draaisysteem aan het uiteinde van het kleurpotlood te draaien verschijnt de punt. Je hebt hierdoor nooit meer een puntenslijper nodig.
Een ander variatie op de Twistables is de Erasable Twistables. Naast dat je door het draaisysteem nooit meer een puntenslijper nodig hebt, kun je met de gum aan het uiteinde van het potlood, fouten heel gemakkelijk weggummen.

Naast bovengenoemde producten heeft Crayola vanzelfsprekend nog meer producten in het assortiment.

Mijn ‘schoolkindjes’ hebben zich met veel plezier uren vermaakt met de producten van Crayola, van buiten krijt kunstwerkjes op de tegels maken tot het inkleuren van kleurplaten. Mijn beide meiden zijn fan van de Color Wonder producten. Het kleur – en ontdekboek met 18 pagina’s magisch papier vinden zij geweldig! Vooral de verstopte details, zoals sterretjes en strepen, die na het inkleuren tevoorschijn komen. Ze vonden het zo leuk dat ze beide meerdere kleurplaten achter elkaar inkleurden. Zij waren er wel een poosje zoet mee en op de resultaten zijn ze (nog steeds) trots! Moet je je dus voorstellen wat voor ellende ik had toen broerlief per ongeluk een streep door de kleurplaat van de jongste dochter maakte. Leuk vond zij het in ieder geval niet, kan ik je zeggen.

Mijn persoonlijke favoriet is de window marker. Moet zeggen dat ik het in eerste instantie wel ‘spannend’ vond om de kinderen de vrije loop te geven. Want wat als het er naderhand niet geheel af gaat? Moet ik meteen met schoonmaken aan de slag of kan ik hun kunstwerkjes gerust nog enkele uren of dagen laten staan alvorens schoon te maken?Crayola 4Ik ondervond dat het schoonmaken met een beetje water gemakkelijker gaat dan met een droog doekje. En wat betreft de tijdsduur; werkjes kun je gerust laten staan. Qua schoonmaken zul je geen verschil merken. Met een doekje (of keukenrol) met een beetje water veeg je het zo weg. Helemaal top dus! Zelf heb ik natuurlijk ook even de window marker uitgetest, zo schreef ik een ‘note’ aan manlief.

Al met al zijn wij tevreden met de producten van Crayola. Het heeft aan mijn verwachtingen voldaan en de kids zijn er blij mee. Wat zoonlief van 11 jaar echter jammer vindt is dat er geen enkele vorm van pennen in het assortiment zit.

Voor meer informatie over de producten van Crayola bezoek dan hun website www.crayola.nl

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top